Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Amalfi

Amalfikystens hovedstad: Amalfi var opprinnelig romersk, senere ble den den første av de italienske sjørepublikkene, og i dag gir den navn til den berømte Amalfikysten.

Amalfi. Vidunderlig: Et mesterverk av en by, med et innbydende hav under en himmelsk sky. Foto: istockphoto.com
Del Amalfi på facebook Skriv ut

Publisert 29.desember 2003. Sist endret 11.mai 2013.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Google: Bilder fra Amalfi

Google: Bilder fra Amalfi. Et søk i Google etter bilder fra Amalfi by. Kilde: http://images.google.com/images?q=Amalfi+city&site=images

Stranden i Amalfi

Stranden i Amalfi. Foto: wikipedia.org

Byen har en meget lang og betydningsfull historie, og på et tidspunkt mener man at den hadde ca. 70.000 innbyggere, mot i dag ca. 6.000, hvilket godt kan sette fantasien på prøve.

Arkitekturen bærer sterkt preg av den tette samhandelen med de forskjellige landene i middelhavsområdet, ikke minst de arabiske. I de små og ofte overdekkede trappe-gatene kan man lett føle seg hensatt til mer sydlige himmelstrøk.

Amalfi er sentrum for kystens lokale busser, som holder til ved havnen. Her er det også en lang havnepromenade og en liten strand. Byen er med rette kjent for sin domkirke Sant´Andrea med de berømte bronsedørene fra Konstantinopel, og det ikke mindre berømte klosteret Chiostro del Paradiso.

Byens første handelsvare var håndlagd papir, og det kan varmt anbefales å ta turen opp gjennom hovedgaten til Mølledalen (Valle dei Mulini), hvor det stadig finnes en aktiv papirmølle og hvor man også kan besøke papirmuseet. Der ser man ved selvsyn hvordan man fremstilte papir i gamle dager.

En anden attraksjon som man ikke må gå glipp av, er den lokale Smaragd-grotten (Grotta dello Smeraldo) som ligger på kystveien ca. 4 km utenfor Amalfi i retning Positano.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører