Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Valencia

Liker du paella, og synes livet er en fest? Da er Valencia, kunsten og vitenskapens by, ditt neste reisemål! Med over 600 fiestas, interaktivt museum, undervannsrestaurant og en prangende arkitektur kombinert med grønne oaser, er du nødt til å like deg her.

Valencia. Kunst: Valencia er vakker og spansk. Et sted for kunst, kultur, arkitektur, og så mye, mye mer. Foto: istockphoto.com
Del Valencia på facebook Skriv ut

Publisert 1.desember 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Annonse:

Catedral y Miguelete i Valencia

Catedral y Miguelete i Valencia. Foto: wikipedia.org

Moderne museum

Moderne museum. Det vitenskaplige museum i Valencia. Foto: Del Leone Aiolia

Overveldende

Overveldende. Valencia er trendy og overveldende, som byens rådhus her.

Spanias tredje største by har vokst seg stor og inderlig feit med sine mange nyoppståtte arkitekturiske mesterverk. Med et nytt operahus, IMAX kino og et gjengrodd elveleie som har blitt til en grønn teknologisk oase, blir man vandrende rundt med halvgapende ”månefjes” av de mange inntrykkene som stadig presser seg gjennom øynene for å plassere seg godt og trygt på innsiden av hjernebarken.

Valencia gleder seg til hver eneste dag, og du blir lett revet inn i dens livsstil, som et organ i et med byen, en del av en helhet som gjør Valencia så fantastisk som den er.

Hele byen er et syn for øyet, og tilbyr strender, natteliv, menneskemylder, gleder, glader og mange andre ord som ikke betyr noe, men som allikevel beskriver den følelsen Valencia gir. Her er det muligheter for det meste, det handler bare om å slippe seg løs, og la seg bli trekt med.

Det er et sted for romanser med kunst, kultur og mennesker, en ferieforelskelse som kiler i magen hver gang du trekker frem de mange minnene, som ei vakker kvinne, eller for kvinner en vakker mann, der den ligger ved middelhavet og pirrer.

I den gode gamlebyen er det bare å la seg sjarmere og bedåre, og det finnes mange trendy barer, koselige kafeer og henrivende spisesteder.Andre severdigheter som du bør oppleve med åpne øyne er L`Hemisferic – planetariet med en enorm IMAX kino, Museo de las Ciencias Principe Felipe – teknologiske nyutvinninger på rekke og rad og Mercado Central – det overdådige og sjarmerende markedet.

Man bekymrer seg ikke for morgendagen i den pulserende byen som for mange er best kjent gjennom John Carews fotballkarriere, her er livet førsteprioritet, og feires som et bryllup hver eneste dag. De mange fiestaene i byen er hyllester for det meste, som; Solen, Jesu far, Vin og våren. Og man ønsker så inderlig å være med å feire dem alle. Men om man må velge, er det den største av dem alle – den fete festmora som overgår alt – Las Fallas.

Las Fallas er festivalen som bygger opp til Den hellige Josefs dag, og under den nesten en uke lange feiringen 13. -19. mars fylles byen av farger, blomsterdekorasjoner, musikk, fyrverkeri, flammer og flotte pappmasjè figurer (Fallas`er), av satiriske kjente skikkelser. Figurene blir utover i festivalen flammenes rov, som en del av den overdådige feiringen.Mange har arbeidet med dem et helt år, og begynner på nytt med en gang årets er ferdig. Målet er å få tittelen årets Ninot, da blir figuren spart, og plassert på Ninot museet.

Transport

Flyplassen i Valencia ligger omtrent 8 kilometer på utsiden av sentrum, og i underkant av fire timer med fly fra Oslo. Innad i byen er det sykkel, metro og buss som gjelder. Man kan skaffe seg Valencia Tourists card, som gir gratis offentlig transport, og også gir rabatter på blant annet museer og aktiviteter.

Overnatting

Mange muligheter for bosteder i Kunsten og vitenskapens by. Hoteller som Hotel Jardin Botanico, Hotel Ingles og Vinccy Lys Hotel holder en bra standard. Det er også mange muligheter til å leie rimelige leiligheter her. Best å sjekke på forhånd og planlegge.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører