Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Thailand

Koh Samui

Har du lyst på en ferie hvor du lever som en greve, under hele oppholdet? Da er Koh Samui i Thailand stedet for deg. Her finner du alt fra rolige ensomme strender, herlige svømmebasseng, heftig partyliv, luksushoteller til tradisjonelle bungalower, og det til en utrolig billig penge. Ypperlig for barna og perfekt for de voksne.

Del Koh Samui på facebook Skriv ut

Publisert 17.juli 2006. Sist endret 20.mars 2009.

Thailand Fakta om Thailand

Offisielt navn: Kongeriket Thailand

Hovedstad: Bangkok

Folketall: 64 233 000

Areal: 514 000 km²

Styreform: Militærjunta

Valuta: Thailandske baht (THB)

Valutakurs: 100 THB = 29.867 NOK

Språk: Thai

Retningsnummer: +66

Annonse:

Kokosnøtter

Kokosnøtter. Hver måned eksporterer Koh Samui 2 millioner kokosnøtter. De er apekatter som denne som klatrer opp i palmene og tvinner dem av. Før en apekatt kan begynne med dette, må den gå i et år på skole. Så det er ikke for hvem som helst altså! Foto: Camilla Einarsen

Snorkling

Snorkling. En aktivitet som passer for store og små i Nemoland. Foto: Camilla Einarsen

Stranden på kveldstid

Stranden på kveldstid. Det er uttall av vakre strender på Koh Samui, og på kvelden ved denne stranden jakter barna på krabber som gjemmer seg nede i små hull i sanden. Stikker man et gresstrå nedi, løper de bortover og prøver å finne et nytt hull. Kokkene på restauranten rett ved kokte kraft på krabbene som de fant... Foto: Camilla Einarsen

Thailands tredje største øy og ligger ca en times flytur fra Bangkok i havet mellom Thailand og Kambodsja. Øyen er 247 kvadratkilometer stor med en befolkning på ca 50.000 innbyggere. Ved siden av turistnæringen, er eksport av kokosnøtter øyas viktigste inntektskilde. Det eksporteres 2 millioner kokosnøtter fra Samui hver måned..

Velkommen til paradis står det på en stor plakat etter veien fra flyplassen, som forøvrig er en attraksjon i seg selv. Samui er eksotisk, vakker, annerledes. Rett og slett et utrolig godt sted å være. Øyen er full av hytter og hoteller i alle prisklasser. Du kan velge å bo i heftige og intense Chaweng og Lamai eller rolige Natien, Big Buddha Beach og Lipa Beach.

Shopping

Chaweng og Lamai er de beste stendene på Samui. Det er også dette området som er mest utbygd for turisme. Hotellene ligger på rekke og rad langs strandkanten. Her finner man også det heftigste nattelivet, de beste shoppingmulighetene og de fleste restaurantene. I de mange basarene selges merkeklær og fotballdrakter til en så lav pris, at det sier seg selv at de ikke er ekte vare. DVD-filmer og cd-plater får du kjøpt en latterlig lav pris. 16 kroner for en DVD som ennå ikke er kommet på kino i Norge. Men pass på, en del av filmene er tatt opp i kinosal, og dermed ikke av beste kvalitet… Dette gjelder særlig de nyeste filmene som ennå ikke er gitt ut på dvd.

Selv om designerklærne, sko og vesker nok ikke er ekte, er det forbausende god kvalitet på varene. Mange av de kjente merkene har sine fabrikker i Thailand, og det som blir solgt på markedene skal visst nok være produsert etter stengetid av de samme produsentene som lager de ekte varene. Det finnes også fabrikkutslag som selger ekte varer til omlag halve prisen av hva vi betaler i Norge. Men, husk å prute når du er på shopping i en av Chawengs eller Lamais mange basarer. Med et smil og kjapt håndlag med kalkulatoren, oppnår du raskt en helt annen pris enn den som først ble antydet.

Mange velger også å kjøpe seg en skreddersydd dress når de er i Thailand. Skredderforetningen ligger som perler på en snor både i Chaweng og Lamai. For under 1000-lappen får du to dresser og skjorter. Men, det kan kanskje lønne seg å legge i litt mer penger for å få bedre kvalitet på stoffet. Det tar som regel tre dager fra du først tok mål til dressen er ferdig sydd. Mange skreddere kommer til hotellet der du bor for å finjustere dressen og levere den når den er ferdig.
Du kan også kjøpe kunst og oljemalerier for en billig penge. Mye av de lager er selvsagt kopier av kjente malerier, men det betyr ikke at kvaliteten er dårligere av den grunn. Dette er et godt alternativ til deg som ikke har råd til å kjøpe en ekte Roy Lichtenstein for feriepengene. Prutesytemet fungerer på samme måte her som i bodene og på markedene, men de gir ikke så lett etter her. Dessuten må man ha i bakhodet at det står mange timer arbeid bak ethvert maleri, og derfor er det ikke vits å tilby spottpris.

Strendene og vannskutere

Den langrunne og vakre stranden på Chaweng er perfekt for barn. Varmt vann, fin sand og lite bølger gjør den til et eldorado for de minste. Lamai Beach er også en nydelig strand, men den egner seg nok bedre for de svømmedyktige, siden det er ganske dypt rett utfor stranden. Når du er på stranden må du leie en 1100 ccm vannskuter. For litt over 100-lappen for du 20 fartsfylte minutter. Men før du hopper opp på fartsmonstret skal du være klar over en ting. Når du først har prøvd en gang, da er du hektet…...det føles som om man er i introen til serien Miami Vice, du hører musikken i ørene så fort du trykker på startknappen.

Spa behandlinger

En rekke strandselgere tilbyr alt fra is, varm og kald mat, drikke til filmer, klær og smykker på stranden, og dette opplever man sterkest på Lamai Beach Det er også mange som gir deg pedikyr og ulike former for massasje på stranden. Velger du dette, må du forhandle prisen før det setter i gang, ellers må du forberede deg å en overraskelse. Vi anbefaler deg heller å benytte deg av en av de mange spa som finnes på alle større hotell. Prisen er gjerne litt høyere, men kvaliteten på behandlingen er verdt de ekstra pengene.

Som i Thailand forøvrig er menneskene på Samui ekstremt imøtekommende og hyggelig. Servicen er topp over alt og smilene sitter løst. Oppfører man seg likedan som dem, og tar det meste med et smil, løser de fleste uventede situasjoner seg. Særlig barn blir møtt med stor oppmerksomhet og velvilje. Det er også svært lite kriminalitet.

Det Thailands kjøkken har blitt meget populært blant oss i vesten, og du har kommer til å oppleve et fantastisk matmekka på øyen. For 30 kr får du et fantastisk måltid. Mange steder serveres det buffet hvor du kan spise så mye du klarer få i deg for mellom 60 og 70kr. Øl, brus og mineralvann er rimelig, mens vin har et prisnivå vi nordmenn kjenner igjen hjemmefra.

Mygg? Eh, litt kanskje…

Et par slanger er det også i dette paradiset. Med mørket kommer myggen. De er mange, ivrige og sultne. Myggspray må du ha, selv om undertegnede kunne telle 52 myggstikk, og da er kun de på leggene tatt med… Det beste rådet for å unngå myggplagen, er å smøre seg inn med tigerbalsam. Det holder myggen vekk og lindrer stikk. Unngå parfyme om kvelden. Det tiltrekker myggen. Noe som faktisk også tiltrekker seg fluer og andre innsekter er klesplagg med sterke farger. Så om mulig, la kjolen eller shortsen med det største blomstermønsteret ligge hjemme.

Trafikken på Samui er noe helt for seg selv. Den er rett og slett livsfarlig. Det er både billig og greit å leie moped eller bil, men med venstrekjøring, høy fart og til dels dårlige veier, gjør at du må være ekstremt forsiktig. Det er en rekke trafikkuhell hver eneste dag på Samui, og i mange av dem er turister involvert.


Ting du må gjøre:
1. Spise en thailansk buffet.
2. Snorkle
3. Shoppe i alle basarene i Chaweng
4. Spise et bedre måltid på The Cliff i solnedgangen
5. Ri på en elefant
6. Gå på spa
7. Kjøre vannskuter
8. Lei moped eller bil og dra på noen ensomme strender.
9. Bade, bade og bade
10. Akvariet i Natien, har et utrolig fin fugleshow.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører