Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Manchester

Manchester er mest kjent for sine røde djevler og nest mest kjent for sin mer lyseblå lillebror. Men det er mer, det er faktisk en by, og de spiller ikke alle fotball i byen som er både sjarmerende og usjarmerende.

Manchester. Millennium Bridge i soloppgangen ved Salford Quays, Manchester.
Del Manchester på facebook Skriv ut

Publisert 19.mai 2008. Sist endret 2.juli 2009.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Manchester: Pekere

Annonse:

Gamle Trafford

Gamle Trafford. Man kommer ikke unna Manchester uten å få med seg fotball på en eller annen måte. Old Trafford er vel verdt et besøk. Foto: Andre Zahn

Kanal gate

Kanal gate. Canal Street er et vakkert sted, og ligger i et av Manchesters hippeste strøk.

Vakkert

Vakkert. Manchester har mye vakker arkitektur, som Rådhuset. Foto: wikipedia.org

Lenge var Manchester kjent som en skitten og støyete industriby, og ikke noe sted man plottet inn i reisekalenderen hvis ikke det tilfeldigvis var en fotballkamp man skulle ha med seg. Men byens politikere har tatt seg sammen og klart å omskape de forferdelige bygningene til hippe restauranter, utesteder, boliger og andre gleder for både turister og innbyggere.

Ikke dårlig når man tenker på at Manchester faktisk var verdens første industrielle by, og hadde en svært viktig rolle i den industrielle revolusjonen, og at det har vært en by siden 1300- tallet da Gnaeus Julius Agricola reiste et fort, og gav stedet navnet Mamucium.

Men det var da, og i dag er i dag, og nå satses det hardt på kultur, og det tilbys, gjennom hele året, forskjellige festivaler, konserter, sportsarrangementer og teatere med bra utvalg.

Men som en storby hør og bør, og Manchester er virkelig en storby, med 2,5 millioner innbyggere hvis vi regner med forstedene, og på størrelse med Oslo uten, har man også flere museer som; Imperial war museum, Museum of science and Industry og selvfølgelig et eget Manchester United museum. For folk som liker annen kunst er Manchester Art galleri stedet å dra.

Shopping

Manchester har også blitt et sted man kan komme hjem med andre plagg enn de man bruker til plingfest på lørdagen, eller som bål (det kommer jo an på hvilket lag man heier på) og det sies at byen er på shoppinghøyde med London.

Noe som i hvert fall er sikkert er at det er en enorm tilgang og enorme kjøpesentre, med alt fra designervarer til mainstream til originaliteter innenfor både klær, sko og alt annet man måtte ønske seg. Prisene er relativt dyre, og man kan finne mye av det samme billigere i Norge, men den overveldende mengden, størrelsen og derav et enormt mentalt sugende kjøpepress, kan ikke sammenliknes, og det er fort gjort å overfylle kvoten.

Er du her, er det også en fin idè å ta del i britenes erverdige pubtradisjon, og valget er også her stort.

Transport

Manchester flyplass ligger litt utenfor sentrum, og det går tog flere ganger i timen. Man kan også fly til en ”nærliggende” flyplass som Liverpool John Lennon Airport, og ta buss derfra. Innad i byen er buss og metro gode alternativer.

Overnatting

Man har mange valg i mange prisklasser i Manchester, og det beste er å sjekke priser og tilbud en stund før avreise.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører