Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sveits

Zermatt

Alpebyen Zermatt er bilfri, sjarmerende, livlig og for alle årstider! Aktivitet står mye i fokus, enten det er planker under bena ned nylagt puddersnø, eller på to hjul og en ramme mellom bena når temperaturen er hevet. Utelivet er også upåklagelig.

Zermatt. Himmelsk: Zermatt, med den velkjente Matterhorn toppen, er et nesten overnaturlig sted. Foto: wikipedia
Del Zermatt på facebook Skriv ut

Publisert 18.september 2001. Sist endret 30.juni 2009.

Sveits Fakta om Sveits

Offisielt navn: Det sveitsiske edsforbund

Hovedstad: Bern

Folketall: 7 507 000

Areal: 41 285 km²

Styreform: Sveitsisk parlament (republikk)

Valuta: Sveitsiske franc (CHF)

Valutakurs: 100 CHF = 913.44 NOK

Språk: Tysk, fransk og italiensk

Retningsnummer: +41

Annonse:

Zermatt

Zermatt. Landlig: Omgivelsene i Zermatt er landlige og vakre, og mye dreier seg om fjellene. Foto: wikipedia

Zermatt

Zermatt. Taubane: Det er enkelt å stifte bekjentskap med de mektige fjellene i Zermatt. Foto: wikipedia

Plasseringen til Zermatt er veldig bra! Den ligger rett innenfor den sveitsiske grensen, og har de italienske innsjøene Lago Maggiore og Lago de Como ikke langt fra seg. Vinterstid kan man faktisk stå på ski fra Sveits til Italia.
Men det er det allerede nevnte fjellet Matterhorn som er hovedessensen i byen, både på vinteren og sommeren, og mange mener at Matterhorn og Zermatt er så godt som synonymt.
Fjellet strekker seg 3899 meter over havet og er bedekket med en isbre. Her får du en unik opplevelse og tilnærmelse av hvor majestetiske fjell er. Når landsbyen i tillegg er omkranset av rundt 20 fjell i omtrent den samme høyden, er det et massivt inntrykk som kommer til å vare lenge.
Det er et idyllisk sted, og du skal ikke se bort fra at du får med deg gjetere som følger geiteflokken på beite, eller hører lyden av alpehorn fylle luften.

Ski

Når skisesongen er på trappene, og nok en gang landeveiene byttes ut med herlig pudder og planker, er Zermatt i Sveits er et av stedene som er perfekt for nettopp det! Her venter snø, sol og Europas høyeste kjørehøyde.
Zermatt er en klassiker i alpene, og i årevis har skientusiaster på alle nivåer funnet veien til dette bilfrie paradiset. Ikke rart med en slik høyde.
I slik høyde er nemlig snøen tørr og fin, og gir utrolige forhold for ski og brettslige gleder.
Det bor omkring 5500 fastboende her, men med turister blir det en god del flere mennesker å forholde seg til.

Opplevelser

Men det er ikke bare med ski på bena at de mektige fjellene i Zermatt kan underlegges. Det er også svært populært å traske over de mektige fjellene, og det er uttallige turmuligheter. Med gondol og taubane kommer du deg enkelt opp på de høye fjellene.
Men også sykkelentusiaster har funnet veien til dette ekstremparadiset, og mulighetene for å møte på polstrede sykkellister i full fart ned de bratte fjellsidene, eller gjøre det selv, er absolutt tilstede.

Shopping

Det er også fullt mulig å tilbringe tid på shopping her nede. Det er mange butikker, flesteparten, sport og suvenirer, men også andre gleder er det mulig å få med seg.
Det er jo tross alt Sveits, så urverk og andre finesser er også tilstede. Ønsker du å shoppe mer flytende varer kan det være greit å vite at Zermatt er kjent for sitt varierte og livlige uteliv. Det er med andre ord gode sjanser for afterski.

Ricola

Ved Batten i utkanten av Zermatt finner du for øvrig en av Ricolas urtehager. I idylliske omgivelser kan man på nært hold studere disse urtene som i årevis har hjulpet såre halser verden rundt. Kanskje ikke så dumt å stifte nærmere bekjentskap med den slags i denne kalde årstiden vi nå beveger oss inn i.
Er du i Batten er det også en sjarmerende fjellrestaurant hvor du kan samle krefter mens du nyter et utsøkt måltid, før du igjen legger turen mot Zermatt sentrum.

Transport

Flere operatører tilbyr turer til Zermatt, med allerede planlagte reiseruter. Man kan også fly til en nærliggende by i Sveits eller Italia, og dra videre med tog.
Byen er bilfri, og veien ender fem kilometer før byen. Derfra blir man fraktet med tog eller el biler.

Overnatting

Det er en turistby, og det kryr av overnattingssteder. Mont Cervin Palace og Grand Hotell Zermatterhoff er to hotellalternativer av det litt dyre slaget. Man har mange muligheter for rimeligere alternativer også. Bruk tid på forhånd, eller se etter rimelige pakketurer.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører