Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Østerrike

Schladming-Dachstein

En av Østerrikes stolte alpedestinasjoner er et vakkert og storslått visuelt mesterverk. Her kan du gå på ski over isbreen, gjøre en sky walk, besøke utrolige isslott og nyte afterski. Ikke dårlig i Arnold Schwartzeneggers hjemby.

Schladming-Dachstein. Forførerisk: Landskapet i Schladming-Dachstein området er vakkert og mektig. Foto: istockphoto.com
Del Schladming-Dachstein på facebook Skriv ut

Publisert 18.september 2001. Sist endret 1.juli 2009.

Østerrike Fakta om Østerrike

Offisielt navn: Republikken Østerrike

Hovedstad: Wien

Folketall: 8 199 783

Areal: 83 870 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +43

Annonse:

Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein. Fartsfyllt: Området benyttes av fartsglade mennesker både sommer og vinter, og huser flere konkurranser gjennom året. illustrasjonsfoto: wikipedia

Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein. Schladming: Selve byen Schladming ligger i en dal omringet av majestetiske fjell. Her samlet Schwarzenegger krefter fra fødselen. Foto: wikipedia

Schladming- Dachstein har lenge vært et skiparadis, hvor horder av skientusiaster, både profesjonelle og amatører, har utfordret seg selv gjennom å besøke den visuelt storslåtte Østerrikske naturen.
Her har de rundt 220 km med løyper og over 100 påkjøringssteder, og det er både kveldskjøring og dagkjøring.

Men bakkene her er elsket om sommeren også. Med mountain bikingens inntog i sportsverdenen, blir området her flittig brukt året rundt, og naturen og fjellene er like innbydende uansett. Det er også menneskene, som er kjent for sin hyggelige fremtoning.
I området ligger også de anerkjente fjellområdene Hauser Kaibling, Hochwurzen og Reiteralm, og de litt mindre, men også anerkjente områdene; Fageralm, Stoderzinken, og Riesneralm.
Det betyr, som dere sikkert har forstått, at det er mange muligheter!
Men så er også området en del av Skiamade, som bare toppdestinasjonene i Østerrike er innlemmet i.
Det sier jo litt at ski VM i 2013 også legges hit.
Er man lei av å stå nedover bakkene kan man også benytte seg av isklatrings mulighetene som finnes, og det sies at det er et av de beste stedene å gjøre akkurat det på.

Severdigheter

Rett ved Dachstein fjellstasjon ligger en av de mest spennende attraksjonene i området. Dachstein Sky walk. Det er en balkong, med glassbunn som gir en fantastisk dybdeutsikt fra den høye klippeveggen Hunderskogel hvor den er festet. Den strekker seg også utover andre klipper, og er antageligvis ikke spesielt populær for folk med høydeskrekk og god fantasi.
Man kan også utforske isbreenes utrolige verden gjennom Dachstein Eispalast. Et isslott med tronsal, krystalldom og en unik opplevelse av is, lyd og lys, som fører dypt inn i Dachsteins breen. Noe annet som er genialt med dette isslottet er at det er åpent hele året, uansett vær.
Men det er flere gleder som har gjort området til et favorittsted for skiglade.
Her har de 87 skihytter med kulinariske smaksopplevelser og afterski muligheter.
En annen ting som er bra med området er gjestfriheten de er kjent for, som er med på å skape en flott atmosfære og opplevelse for de som kommer hit.

Transport

Flere operatører tilbyr turer hit, og det kan være en god idè å hoppe på en av pakketurene. Man kan jo også ta buss fra nærliggende byer, så mulighetene for å komme dit er mange.

Overnatting

Det finnes mange overnattingsmuligheter i området. Privat innlosjering, hytter og hoteller er noen av dem. Mange tilbyr pakketurer hit, og det kan være et bra alternativ å få både fly og hotell.


domming