Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

San Sebastian (La Gomera)

San Sebastian er La Gomeras hovedstad; en søvnig liten by med ca. 6000 innbyggere. Det finnes tre hovedgater, et fint lite torg med noen kafeer og restauranter, et lite knippe historiske bygninger fra 1400- og 1500-tallet, et diskotek om sommeren og en "grei nok" strand i havnen.

San Sebastian La Gomera. Kanarisk: En del av kanariøyene, men ikek som den typiske charterferien. Ta turen og nyt en annerledes opplevelse. Foto: istockphoto.com
Del San Sebastian (La Gomera) på facebook Skriv ut

Publisert 28.november 2001. Sist endret 19.desember 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Dalen bak San Sebastian

Dalen bak San Sebastian. San Sebastian skues nederst ved sjøen, og rett bak ser man Tenerife og vulkanen Teide, Spanias høyeste fjell, som reiser seg over skyene.

LLystbåthavnen i San Sebastian

LLystbåthavnen i San Sebastian. Lystbåthavnen er relativt stor i forhold til størrelsen på byen. Men så er vi da også i hovedstaden på La Gomera og trafikken hit er ikke så rent liten.

Marked i San Sebastian

Marked i San Sebastian. Marked med fristende grønnsaker fra bøndene på øya en lørdag formiddag i San Sebastian.

San Sebastian

San Sebastian. Hovedstaden San Sebastian, sett fra stranden like nedenfor byen.

Torget i San Sebastian

Torget i San Sebastian. Torget ligger behagelig i skyggen av majestetiske laubærtrær og har et par kafeer hvor man kan slå seg ned.

Pensjonater og Parador

Byen har en håndfull hoteller, hvorav det statseide "Parador Nacional Conde de la Gomera" er det desidert flotteste med sine fire stjerner og canariske arkitektur. Det ligger på en høyde over byen med flott utsikt mot Tenerife. Ikke tenk på å gå turen opp, ta taxi!

For øvrig finnes en rekke små og rimelige pensjonater nede i selve byen, gjerne med fellesbad og en liten kafe i bakgården. Det er bare å banke på døren.

 

Torget

Sentrum i San Sebastian er torget, som ligger behagelig i skyggen av majestetiske laubærtrær og har et par kafeer hvor man kan slå seg ned. Hver lørdag formiddag er det marked med et lite men interessant nok utvalg av lokale grønnsaker, canariernes mojo-saus på glass og hippieaktig kunsthåndverk servert av stedfaste backpackere.

 

Amerikas døpevann

Ved torget ligger også guvernør Hernán Perazas hus fra midten av 1400-tallet. Det rommet byens eneste brønn, hvor Christopher Columbus hentet vann til sin Amerika-ferd i 1492. Det nye kontinentet ble visstnok døpt i dette vannet.

Columbus kom også innom et par ganger senere; faktisk fant han seg en kjæreste på La Gomera; en forvist spansk adelsdame. Men den historien endte ikke bra – den fine damen giftet seg til slutt med en greve fra Tenerife og huset Columbus fikk bygd i San Sebastian ble aldri tatt i bruk. Men det står der fremdeles.

 

Kanariøyenes eldste bygning

Den eldste bygningen i San Sebastian, og på Kanariøyene i det hele tatt, er byens festningstårn fra 1447, "Torre del Conde", som ligger i en park ved en av byens tre gater. Her forskanset guvernørfamilien seg når urinbyggerne, "Guanchene", ble for nærgående, og det hendte rett som det var. Hevnen var imidlertid søt. Med hjelp fra naboøya Tenerife ble gjerne oppstanden slått ned og Guanchene enten massakrert eller solgt som slaver. De som overlevde var kjappe til å innordne seg spanjolene, det finnes få spor etter dem i dag.

 

Kirken

San Sebastians tredje severdighet er kirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, som Columbus muligens har bedt i før den farefulle ferden til Amerika og som inneholder en vakker tavle fra den originale utgaven av bygningen som ble reist omkring 1450. Kirken ble imidlertid ødelagt ved senere angrep på byen, så bare deler av den opprinnelige står igjen.

 

Fergehavn

Om San Sebastian er en nokså søvnig by i seg selv, er den langt fra folketom. Hver dag ankommer Fred. Olsens hurtigbåter fra Los Cristianos på Tenerife med horder av dagsturister som skal busses opp og rundt i fjellene og dalene. De svermer gjerne rundt i byen på formiddagen og igjen på ettermiddagen før fergen går hjem igjen.

 

Stranden

De som måtte finne på å slå seg ned her for flere dager vil trolig tilbringe deler av dagen på bystranden med sin relativt finkornede, svarte lavasand. Den er slett ikke så verst, om ikke akkurat diskret med sin beliggenhet vis a vis fergen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører