Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Valle Gran Rey

Valle Gran Ray (med ca. 3600 innbyggere) er La Gomeras største turiststed, beliggende i en vakker, dyp og fruktbar dal sørvest på øya. Her er det tyskerne som regjerer.

Valle Gran Rey. Mektig: Valle Gran Rey er et mektig og flott sted for å strekke seg mot nye, og gamle, horisonter. Foto: istockphoto.com
Del Valle Gran Rey på facebook Skriv ut

Publisert 28.november 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Valle Gran Rey: Pekere

Annonse:

Bilder fra Valle Gran Rey

Bilder fra Valle Gran Rey. Tysk nettsted med et knippe bilder fra alle de tre småstedene i Valle Gran Rey. Kilde: http://www.lagomera.de/bild_vgr.htm

Tre småsteder

I forhold til charterstedene på Tenerife er "stort" kanskje ikke rette ordet. Valle Gran Rey er et relativt beskjedent sted hva gjelder infrastruktur. Dalen rommer en rekke "husklynger", hvorav tre har å gjøre med turister: En knapp kilometer opp i dalen ligger La Calera, som har bensinstasjon, bankautomater, legekontor etc. Ved sjøen, ca. halvannen kilometer fra hverandre, ligger Vueltas (som har postkontoret og havnen) og La Playa – begge stedene med små, fine strender.

 

Tyskere

Valle Gran Rey er av en eller annen grunn, trolig fordi dette er et ganske avsondret og naturskjønt sted, tungt invadert (unnskyld uttrykket ...) av tyskere. Barene er tyske, skiltene er tyske, betjeningen er tysk.

 

Aktiviteter

Når badestrendene i Valle Gran Rey ikke lenger er nok, er båttur tingen. Båtene går gjerne rundt kysten og opp til Los Órganos, en spektakulær klippeformasjon på nordsiden av øya som bare kan ses fra sjøen. Er du heldig, får du også oppleve delfiner og hval i fri dresur. Dykking (det finnes et tysk dykkersenter) og vandringer i dalen frister også mange.

 

Hoteller, restauranter og barer

Det finnes et lite knippe rimelige pensjonater jevnt fordelt i mellom de tre småstedene, ellers har området et par hoteller med svømmebasseng og et stort antall leiligheter til leie. Det er i de sistnevnte de fleste turistene bor.

Restauranter og barer finnes i tilstrekkelig antall til at man kan prøve ut litt forskjellig i matveien og jaggu har ikke La Playa også et diskotek om sommeren.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører