Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Thailand

Patong Beach

Patong Beach er Phukets eldste og største feriested – ved en stor, kurvet strand. Byen ligner i stor grad på Pattaya, som jo er beryktet for sin barneprostitusjon og sitt "utagerende" natteliv. I Patong finner du en stripe med hoteller, tyske og italienske restauranter, barer og nattklubber. Dette er for mange Phukets minst attraktive reisemål, men de festglade finner i Patong nettopp det de ser etter.

Patong Beach. Patong Beach, Thailand.
Del Patong Beach på facebook Skriv ut

Publisert 10.desember 2001. Sist endret 5.april 2009.

Thailand Fakta om Thailand

Offisielt navn: Kongeriket Thailand

Hovedstad: Bangkok

Folketall: 64 233 000

Areal: 514 000 km²

Styreform: Militærjunta

Valuta: Thailandske baht (THB)

Valutakurs: 100 THB = 29.867 NOK

Språk: Thai

Retningsnummer: +66

Annonse:

Ditto: Bilder fra Patong Beach

Ditto: Bilder fra Patong Beach. Et søk i bildebasen Ditto etter bilder fra Patong Beach på Phuket.

Fast: Bilder fra Patong

Fast: Bilder fra Patong. Et søk med søkemotoren Fast etter bilder fra Patong på Phuket i Thailand.

Google: Bilder fra Patong

Google: Bilder fra Patong. Et søk med søkemotoren Google etter bilder fra Patong på øya Phuket i Thailand.

Lycos: Bilder fra Patong

Lycos: Bilder fra Patong. Et søk i Lycos etter bilder fra Patong i Thailand.

Webshots: Patong

Webshots: Patong. Et søk i bildebasen Webshots etter bilder fra Patong på Phuket i Thailand.

Patong er altså ikke stedet for fred og ro, tvert imot. Også den fire kilometer lange stranden kan være temmelig tettpakket i høysesongen.

Byen var en gang et av Thailands og definitivt Phukets dyreste og mest eksklusive reisemål, men det har forandret seg i takt med turismens omseggripen. I dag finner du lett et rimelig sted å overnatte blant de knapt hundre hotellene og bungalow-anleggene. 

Hotellene

Hvis du vil bo på stranden og kommer i høysesongen, koster de aller rimeligste hotellsengene omkring 600 Baht, eller ca. 120 kroner pr. natt. Men bor du litt inn i byen og kommer utenfor perioden desember-mars og heller ikke i august (med andre ord: utenfor høysesongen), kan du faktisk finne overnatting ned til 50-60 kroner natten.

De fleste vil vel trolig ankomme Patong på pakketur, og kan da forvente å få et hotell med air-condition eller i det minste vifte, eget bad og gjerne et lite kjøkken hvis du bor i en leilighet. Mange hoteller har også eget svømmebasseng.

Restaurant- og nattelivet

Når mørket faller på har du et stort utvalg av barer, klubber og diskoteker som dekker alt fra techno, via C&W til thailandsk folkrock. De bærer navn som "Banana Disco", "Pow Wow Pub", "Rock Hard a Go Go", "Shipwreck", "Shark Club" og "Valhalla". Sistnevnte er dekorert som et vikingskip og her drikker man helst øl – i store mengder. Nattelivet i Patong Beach er viden kjent.

Også når det gjelder restauranter er utvalget bra, og mange av dem, særlig de som spesialiserer seg på sjømat, er gode. Du kan velge mellom mange lands kjøkken; italiensk, japansk, meksikansk, tysk, indisk og thai, for å nevne noen.

Dykking

Phuket rangerer som et av verdens ti beste steder for undervannsopplevelser og Patong Beach er sentrum for aktivitetene med flest utleieselskaper og arrangører. Et av selskapene er faktisk skandinavisk (se peker til høyre).

Charterselskapene pg lokale turarrangører, som det finnes mengder av, tilbyr utflukter til severdigheter og fine strender og øyer. Hvis du ikke er dykker, er det fint mulig å bli med bare for å snorkle (til redusert pris). Litt snorkling MÅ du uansett prøve.

Det finnes også rikelig med andre aktiviteter du kan gi deg i kast med, f.eks. strikkhopping, vannski, go-kart eller golf. Eller ta en tur på trannsvestittshow eller til "Horror House", som viser utdrag fra 16 skrekkfilmer.

Patong Beach er utvilsomt et av de beste stedene å shoppe på Phuket, utvalget av alt mulig er stort, men prisene er som på turiststeder flest: Nokså oppskrudd – og i Patong har fenomenet nådd et nivå hakket høyere enn vanlig. Kredittkort aksepteres de fleste steder, men hold et øye med kortet ditt så det ikke dras to ganger gjennom maskinen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører