Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Tunisia som reisemål

Tunisia er landet ved randen av Sahara! Hva med en ørkensafari på kamel til den ytterste utpost der de bølgende sanddynene starter? Tunisia har fabelaktige hvite, langgrunne sandstrender. Hotellene tilbyr alt du ønsker av komfort og underholdningstilbud. Og rundt deg er den arabiske hverdagen klar til å bli oppdaget; Medinaen med sin livlige handel, forsvarsanleggene og moskeene.

Del Tunisia som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 1.oktober 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Tunisia Fakta om Tunisia

Offisielt navn: Den tunisiske republikk

Hovedstad: Tunis

Folketall: 10 102 000

Areal: 163 610 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (TND)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +216

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Picsearch: Bilder fra Tunisia

Picsearch: Bilder fra Tunisia. Et søk i bildebasen Picsearch etter bilder fra Tunisia. Kilde: http://www.picsearch.com/search.cgi?q=Tunisia

Ziara: Bilder fra Tunisia

Ziara: Bilder fra Tunisia. En solid samling gode bilder fra hele landet, sortert etter byer, temaer og brukernes karakterer. Veldig bra! Kilde: http://www.abczone.com/tun_a/c/ph/default_en.asp?br=m500&res=2&lan=en&ps=0010&cf=/en/tunisie/default.asp

Tunisia er arabisk kultur i moderat form; landet er blant de mest vestlig orienterte muslimske landene. Med sin beliggenhet helt nord i Afrika, kan landet by på solskinn og godt klima hele året; varmt om sommeren, mildt om vinteren. Riktignok kan det bli vel varmt; opp mot 40 grader – sanden på stranden er brennende het og man skal ha gode sandaler eller sandsko. Til gjengjeld er sesongen lang. Man kan bade fra mars til november.

Landet var tidligere fransk koloni og den franske matkulturen har satt sitt preg på den tunisiske gastronomien, hvor den gode middelhavfisken har en fremtredende plass. Prisene er lave. Tunisia er de senere år blitt et ypperlig reisemål for golfspillere og kan by en mengde gode 9, 18 og 27-hullsbaner. Utenfor hovedstaden Tunis kan du se ruinene etter Karthago; byen romerne på død og liv skulle ødelegge. Historiens sus hviler fremdeles over stedet.

Her har du de viktigste reisemålene fra nord til sør:

Hammamet
TUNISIAS HAGE: Hammamet ligger nord i Tunisia, 65 kilometer sør for hovedstaden Tunis og 80 kilometer nord for Sousse, og er et av de eldste og mest kjente turistreisemålene i landet. Byen er omgitt av sitron-, olivenlunder og vingårder, og som de andre tunisiske reisemålene, har Hammamet en lang og meget fin sandstrand. Her finner du dessuten en smule ekte arabisk atmosfære og dagligliv – godt iblandet moderne turisme.

Port el Kantaoui
GOLF OG STILFULL RO: Port el-Kantaoui 7 kilometer nord for Sousse – også kalt Sousse nord – er en turistby bygd for formålet. Her finner du 18-hulls golfbaner og marina (som har plass til mer enn 300 båter) og gode hotellanlegg bygd som små landsbyer langs den fine, hvite sandstranden.

Sousse
FLOTTE STRENDER, TRAVEL HVERDAGSBY: Sousse er Tunisias tredje største by, regionhovedstad og en betydelig industriby med tilhørende servicetilbud og en travel havn. Samtidig er Sousse Tunisias mest velutviklede og populære ferieby som har hatt betydelig turisme i flere tiår, med over en million besøkende hvert år. Siden 1985 står Sousse på UNESCOs World Heritage List, pga. Ribat'en (forsvarsanlegget) den Store moskeen og Medinaen – gamlebyen.

Monastir
BOURGIBAS UTSTILLINGSVINDU: Monastir ligger ved kysten ca. 25 kilometer sør for Sousse (20 minutter med tog) og har ca. 50 000 innbyggere. Siden dette er fødebyen til Tunisias første president, Habib Bourgiba, har den en spesiell stilling i landets bevissthet. Monastir er universitetsby, har internasjonal flyplass og kan fremvise Bourgibas mausoleum og moske, franskinspirerte, palmekransede boulevarder og en stor marina. Og som mange andre tunisiske byer, har den en historisk gamleby – Medina.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK