Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Østerrike som reisemål

Omtrent midt i Europa ligger Østerrike og frister med opplevelser på rekke og rad. Enten du er interessert i shopping, naturopplevelser, aktivitetsferie i alle årstider eller en vandring i den musikalske historie, er landet der den 1. verdenskrig startet, stedet å dra til.

Del Østerrike som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 26.oktober 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Østerrike Fakta om Østerrike

Offisielt navn: Republikken Østerrike

Hovedstad: Wien

Folketall: 8 199 783

Areal: 83 870 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +43

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Naturskjønt

Naturskjønt. Østerrike er et flott sted for naturopplevelser både på vinter og sommerstid. Foto: wikipedia.org

Visuelt

Visuelt. Østerrike er preget av flott arkitektur fra forskjellige tidsepoker, som denne nydelige fontenen i Salzburg. Foto: wikipedia.org

Det tidligere keiserdømme har ingen kystlinjer, men grenser mot Lichtenstein, Sveits, Italia, Slovenia, Ungarn, Slovakia, Tyskland og Tjekkia. Det offisielle språket er tysk, hovedstaden Wien og innbyggertallet er rundt 8 millioner.

Deres historie er svært interessant og innebærer blant annet dobbeltmonarkiet som landets union med Ungarn ble kalt. Det er også her den første verdenskrig sies å ha startet, etter mordet på den østerrikske kronprinsen Franz Ferdinand i 1914.

I disse dager er det en uavhengig republikk, med president som øverste leder, og som engasjerer seg stort i EU. Landet er preget av storslåtte alpelandskaper og skog, og er et yndig sted for å utvide sin visuelle horisont og samle krefter gjennom å bruke krefter, for de som liker det.Landet er godt besøkt året rundt, og serverer severdigheter på fat du har lyst til å spise av.

Her kan man oppleve fantastiske festivaler, fester og markeder. Landet er opphav til en mengde mennesker som har satt sitt preg på det globale kulturliv, som; Mozart, Schubert og to ganger Strauss fra komponistenes arkiv, for å nevne noen. Det er også et land vi forbinder med tyrolermusikk, en tradisjonsrik begivenhet som absolutt er verdt å oppleve.

Det er en stor tradisjon for håndverkeryrker i landet, og mulighetene for å komme tilbake med spesielle suvenirer, som man faktisk kan bruke, er stor. Det er også muligheten for å nyte god mat – det østerrikske kjøkken er kjent for sine retter, og bli inspirert av arkitektoniske herligheter.Østerrike er julemarkedenes land, her finnes de i uttallige varianter og med en mengde varer og artikler.

Wien er spesielt kjent som et julemarked mekka, men også andre byer tilbyr spennende og stemningsfulle møter med østerrikske juletradisjoner.

Menneskene i landet er åpne og vennlige, og hjelper til med å gi minnerike opplevelser som varer.Det er mange flyselskaper som tilbyr rimelige turer til det østlige riket, og overnattingstilbudet er velutviklet og bra, spesielt i de større byene.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK