Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Bulgaria

Golden Sands

Den lange kystlinjen i Bulgaria er blant favorittene til nordmenn denne sommeren. Reiser man til Golden Sands kan man få i både pose og sekk. En kan både nyte lange dager ved stranden med parasolldrinker, og oppdagelsesturer innover i landet eller langs kysten.

Del Golden Sands på facebook Skriv ut

Publisert 20.januar 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Bulgaria Fakta om Bulgaria

Offisielt navn: Republikken Bulgaria

Hovedstad: Sofia

Folketall: 7 450 349

Areal: 110 910 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Valutakurs: 100 BGN = 497.16 NOK

Språk: Bulgarsk

Retningsnummer: +359

Annonse:

Alt på et sted:

Alt på et sted:. Badebasseng, strand og båtliv er hovedingrediensene på Golden Beach. Foto: Star Tour

Golden Sands

Golden Sands. En av de mange barnevennlige resortene langs stranden. Foto: Ascottours.com

Uteliv:

Uteliv:. Det er et heftig natteliv på bostedet, men det er ikke forstyrrende for dem som vil holde på med roligere aktiviteter. Foto: Star Tour

Bostedet Golden Sands, eller Zlatny Pyasatsi, som det heter på bulgarsk, er kjent for sin lange gylne sand, klare sjø og den lune beliggenheten blant skogkledde åser.

De fleste som reiser til Golden Sands bestiller en pakketur. Man kan også reise dit på vanlig rutefly til Varna, som ligger 17 kilometer sørvest fra Golden Sands. Buss nummer 409 går hver kvarter til bostedet fra flyplassen. Taxi er også et alternativ, da blir du i hvert fall kjørt direkte til hotellet ditt. Varna er Bulgarias tredje største by, og her er det også mye å oppleve hvis du skulle bli lei strandlivet. Her er de bilfrie gater, uteservering, åpne plasser og avslappet shopping.

Det er mange som også reiser til Golden Sands for å feste. Med utrolig lave priser på drinker og øl, og med regel at klubbene holder åpent til siste mann er gått, gjør at det går ganske heftig for deg. Likevel skal ikke dette dere som er en familie med barn la dette hindre dere i å reise hit. Det heftige nattlivet er ikke forstyrrende for den som ønsker seg roligere aktiviteter.

Behagelige priser

Det er korte avstander i Golden Sands, og her kan du leie sykkel, kjøre hestedrosje, leie bil, eller ta taxi. En drosjetur på ca. 10 kilometer, koster omtrent 30 kroner, (8 lev ). 1 leva = ca. 4 kroner. Du kan kjøpe lev i Norge, og det er alltid greit å ha et par lapper i lommen til eventuell taxi eller busspenger. En av grunnene til at Bulgaria er et så populært reisemål, er de lave prisene på varer og tjenester. Et dobbelrom koster ca. 250 kroner per natt og en to retters middag på en middels restaurant ligger på 75 kroner.

Stranden

Dette reisemålet er på alle måter egnet for både barnefamilier, så vel som par. Stranden er 3,5kilometer lang og 120 meter bred med finkornet sand, dusjområder og badevakter. Stranden er ikke så langrunn som på Albena og Sunny Beach.

Sikkerhet

Som vanlig når man er på reise i et fremmed land er det viktig å holde øye med bagasjen og dine verdisaker. Bulgaria er et trygt land å ferdes i, men ikke la noen verdisaker ligge igjen i bilen. Du må heller ikke veksle penger med folk på gaten, da det er lett å bli lurt. Dessuten er det forbudt.

Hotellene

Rent estetisk sett, er ikke Golden Sands et mekka. Hotellene er ganske blokkaktige, selv om mesteparten har blitt frisket veldig opp i de siste årene for å trekke til seg flere turister. Så, erdu ikke så altfor kresen på hvor fancy hotellet ser ut på utsiden, så passer dette reisemålet fint for deg. Alt er rent og fint, og på mange hoteller tilbys man klesvask av stuepiken. Legg klærne dine i en pose på morgenen, og på ettermiddagen er alt rent og pakket pent sammen. Prisene på denne tjenesten varierer nok litt, men i våre øyne er det veldig billig.


domming