Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyrkia

Izmir

Tyrkiske Izmir er et historisk sted. Tidligere het den Smyrna, men selv om navnet har skiftet, er mange av opplevelsene de samme. Izmir er et sted for å suge til seg inntrykk og kultur, på mange måter.

Izmir. Idyll: Izmir er vakkert lokaliser i Vest Tyrkia ved Egeerhavet, og gir mange muligheter for ferieidyll. Foto: istockphoto.com
Del Izmir på facebook Skriv ut

Publisert 3.mars 2002. Sist endret 11.mai 2013.

Tyrkia Fakta om Tyrkia

Offisielt navn: Republikken Tyrkia

Hovedstad: Ankara

Folketall: 71 158 647

Areal: 783 562 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Tyrkiske lire (TRY)

Valutakurs: 100 TRY = 159.65 NOK

Språk: Tyrkisk

Retningsnummer: +90

Annonse:

Izmir

Izmir. Smyrna: Man finner flere minner fra den gang Izmir het Smyrna, lokalisert rundt i byområdet. Foto: wikipedia

Izmir

Izmir. Bad: Izmir i Tyrkia er bra for kropp og sjel.

Izmir er en havneby vest i Tyrkia, ved Egeerhavet. Flere millioner innbyggere utgjør beboerne, og det er Tyrkias tredje Største by.
Atmosfæren er travel, men sjarmerende. Her finner du vakre strender, oliven lunder, koselige havner og severdigheter både over og under vann. Det minner mer om en europeisk storby, enn en tradisjonell tyrkisk by, men heldigvis får du også oppleve landets kultur på nært hold.
Det er også et sted for shopping. Basaren i Izmir er populær og folksom. Her finner du trange gater og små butikker med varer som gull, håndverk og klær. Kombiner gjerne shoppingen med besøk til havnepromenadens mange restauranter og barer, for forfriskende påfyll i flotte omgivelser.
Rundt i byen kan man også se en del ruiner fra byens antikke tidsalder. Ønsker du å få mer historisk innføring, kan en utflukt til Efesos, Tyrkias best kjente antikke ruinby, være et tips.

Jomfru

Noen av severdighetene er Jomfru Marias hus, som ble oppdaget i en visjon av en tysk nonne, som mente hun så hvor Jomfru Maria tilbrakte sine siste dager. En fransk prest fant senere ut at huset måtte ligge ved Izmir. Sjusoverhulen er en annen religiøs severdighet, og sagnet forteller at syv unge menn ble murt inne her under kristenforfølgelsen. De falt i dyp søvn, og våknet først flere hundre år senere.

Hamam

Etter lange dager på stranden, på shopping eller på utflukter kan Hamam være akkurat det du trenger. Disse tradisjonelle tyrkiske badene er velkjente for å gi fornyet energi og renhet.

Festivalliv

Ankommer du Izmir i perioden juni/juli, kommer du midt i byens internasjonale kultur festival. Da står opplevelser som musikk og historie i kø, og det er bare å la seg rive med!

Transport

Flere flyselskaper tilbyr turer hit, og mange reiseoperatører gjør det samme. Adnan Menderes Flyplass ligger rundt 16 kilometer fra sentrum, og du kommer deg enkelt videre.

Overnatting

Her finner du hoteller i alle klasser og stjernetegn. Bruk tid på å finne ut hva du vil ha base i nærheten av.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører