Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Praslin Island

Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene med ca. 5000 fastboende. Det går fly hele dagen fra Mahe, som tar 15 minutter, eller man kan ta ferge som tar 45 min).

Praslin island. Fargerikt: En øy, et sted, for gode følelser og fargerik kultur. Praslin Island gir deg mye. Foto: istockphoto.com
Del Praslin Island på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 27.desember 2009.

Annonse:

Stranden på Praslin Island

Stranden på Praslin Island. Foto:wikipedia.org

På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. I parken går det også en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor man også vil møte veldig sjeldne fuglearter.

Det kanskje mest attraktive ved denne øya er allikevel atmosfæren og folket som tar livet med knusende ro. Du vil se de lokale sitte i veikanten dag ut og dag inn og du lurer til slutt på om de gjør noe annet. Tempoet her er helt noe annet enn på Mahe, noe du vil merke hvis du kombinerer disse to øyene.

Etterhvert har det dukket opp en del hoteller også på Praslin, men det er ingen store hoteller som ødelegger sjarmen. I stedet er det en mengde veldig hyggelige små gjestehus og småhoteller av høy standard. Kun to 5-stjerners hoteller finnes på øya, men det er planlagt et par nye, og ett av dem får også egen golfbane.

Hotellene ligger konsentrert om Grande Anse eller på Cote D'or, som ligger på hver sin side av øya. Det er ikke egentlig så viktig hvor man bor på Praslin, det er øya som skal utforskes, og de flotteste strendene ligger ikke ved noen av hotellene, selv om Cote D'or området er riktig lekkert. Vi foreslår at man leier seg sykkel eller bil og utforsker både kysten rundt Praslin og innlandet.

Anse Lazio i nord er i flere kåringer blitt kåret til en av verdens flotteste strender, og det med rette! I perioden mai september er det allikevel ganske store bølger, og da er det faktisk helt ypperlig å surfe her.

Området rundt Anse Lazio er regulert til nasjonalpark og derfor har det ikke vært lett å få byggetillatelse for hoteller, noe vi synes er veldig bra. Fra Praslin er det kort vei til de fleste andre øyer, så det er et utmerket sted å ha som hovedbase for turen til Seychellene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører