Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Brasil

São Paulo

Fattigdom, frykt og kriminalitet, men også vennlig og levende. São Paulo er en by av kontraster og spenning. Den største i Sør Amerika og tredje største i verden. Her kan du få rundt 18 millioner venner, eller fiender.

Velkommen til Sao Paulo. Storvokst: Sao Paulo er en millionby som stadig strekker seg høyere og høyere. Foto wikipedia
Del São Paulo på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 14.april 2009.

Brasil Fakta om Brasil

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Brasil

Hovedstad: Brasília

Folketall: 186 112 794

Areal: 8 514 877 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Brasilsk real (BRL)

Valutakurs: 1 BRL = 2.1955 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +55

Annonse:

Sao Paulo

Sao Paulo. Vakkert: Sao Paulo er vakker når nattens mørke frembringer lyset. Foto: wikipedia

Sao Paulo

Sao Paulo. Natur: I områdene ved Sao Paulo er det mye mektig natur. Foto: wikipedia

Det var misjonærer fra Jesuittordenen som på 1500 tallet etablerte Sau Paulo i Brasil. Lite visste de om hvilken vekst byen ville få noen århundrer senere. Men med denne veksten har det også kommet utvekster.
Sau Paulo slåss mot fattigdom, forurensing og mange former for kriminalitet. Det er et sted man ikke drar for å lukke øynene, men et sted man heller får dem åpnet. Et sted man kan tenke på hvor heldige vi egentlig er som vokser opp i en trygg verden. Et sted man på godt og vondt vil huske, og som man egentlig ikke har lov til å glemme. Turister bør ferdes med forsiktighet i byen, og unngå de fattigste områdene, for uansett hvor gode intensjoner du har, er sjansene for å treffe på mennesker som gjør alt for å overleve, absolutt tilstede.
Men Sau Paulo er også de velståendes by, så kontrastene er store. Her kan man oppleve mørke gatebarn som vasker bilvinduer side om side med hvite skolebarn i uniform.

Matgleder

Det er mange restauranter som tilbyr spennende brasiliansk mat. Fisk, skalldyr og kjøttretter serveres i mange former og med mange smaker, dandert og utfylt med grønnsaker og frukter, gjerne med chili. Samt et stort utvalg av leskende drikker i alle former, og til en brøkdel av prisen av det vi er vant til i Norge
Shopping
Det er mange shoppingmuligheter her. Både velkjente merkevarer og lokale kunsthåndverk kan enkelt finne veien fra butikken, gjennom kortterminalen og ned i reisekofferten.
Mulighetene for å komme hjem med en ny og mer fargerik hudfarge er også absolutt tilstede, ettersom byens gjennomsnittstemperatur ligger på omtrent 25-35 grader og har et tropisk klima.

Karneval

Som seg hør og bør i en ekte Brasiliansk by, er det også her et enormt karneval. Karnevalet i Sau Paulo er faktisk nesten like enormt som det i Rio de Janeiro, og like fargerikt og fullt av sambarytmer.

Transport

Verden blir mindre, og også Sau Paulo kan nås med fly fra Norge i disse dager. Innad i byen tilbys du blant annet metro og buss for å komme deg rundt.

Overnatting

Sao Paulo er en storby, og det tilbys mange muligheter for overnatting i mange prisklasser. Bruk tid på å finne frem til det som passer budsjettet og ønsket plassering.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører