Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis USA

Atlanta

En storby med opplevelser for alle! Opplyste bygninger, verdens største innendørs akvarium, Coca-Colas hjemby og utallige museer og andre kulturelle begivenheter venter mellom skyskraperne i USAs 33. største by.

Atlanta. Knutepunkt: Atlanta er et knutepunkt på flere måter, og har mange spennende opplevelser på vent, der inne i skyskraperjungelen. Foto: istockphoto.com
Del Atlanta på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 8.juli 2009.

USA Fakta om USA

Offisielt navn: Amerikas forente stater

Hovedstad: Washington, DC

Folketall: 301 932 147

Areal: 9 629 091 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Valutakurs: 1 USD = 9.1469 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Atlanta

Atlanta. Pop: Baseball er omtrent nasjonalsport i USA, og også en stor begivenhet i Atlanta. Foto: wikipedia

Atlanta

Atlanta. Lunger: Det finnes flere grønne lunger i Atlanta, som kan være kjærkomne innslag mellom shopping og skyskrapere. Foto: wikipedia

Atlanta er ”hovedstad” og den viktigste byen i delstaten Georgia, og har spilt en viktig rolle gjennom Amerikas historie. Ikke minst gjennom borgerkrigen som skapte USAs moderne historie. Her hadde Sørstatene en av sine viktigste forsyningsbaser, helt til Nordstatene brente og ødela store deler av byen. I dag har Atlanta vokst seg skyhøyt. Du finner enorme moderne skyskrapere, som virkelig preger byen, på godt og vondt, og du vil antageligvis føle deg litt liten når du er der nede på gata og kikker opp mot de menneskeskapte kolossene.
Litt liten vil du kanskje også føle deg hvis du velger å besøke graven til Martin Luther King jr, som også ble født her. Kanskje ikke tilfeldig at Atlanta var den første store byen i sørstatene som valgte en farget borgermester.

Severdig

Liker du Coca-Cola har du kommet til himmelen. Her holder nemlig brusgigantens hovedkvarter til, og byen huser et eget Coca-Cola museum, hvor du kan ta del i leskedrikkens mange gleder.
Ønsker du andre fuktige gleder er Georgia Akvarium stedet å besøke. Det er verdens største, og innehar over 100 000 individer.
Mediegiganten CNN har også sitt hovedkvarter her, og om det skulle være av interesse å stifte nærmere bekjentskap med CNN – effekten, kan en rundtur i hovedkvarteret være et bra tips.

Tatt av vinden

Men Atlanta er også stedet for å følge i Margaret Mitchell`s fotspor. Det var hun bodde da hun lot fantasien falle som et løv på en romantisk høstdag, og skrev den legendariske boken ”Tatt av vinden”, som ble udødeliggjort på film, av Gable og Leigh. Et besøk til huset hun bodde i, er et populært turistmål.

Railway

Men også gjennom industriens utvikling har Atlanta vært særs viktig. Byen ble faktisk grunnlagt i 1837, som det sørlige endepunktet for jernbanen. Også i dag er Atlanta et viktig jernbaneknutepunkt.

Transport

Flyplassen Hartsfield-Jackson er en av de mest trafikkerte i USA, og mange reiseselskaper har billetter hit. Den ligger noen kilometer utenfor sentrum, og har gode transportmuligheter.
Metro og buss er utbredt og gode transportmuligheter når du kommer litt inn i det. Taxier er det også mange av hvis den offentlige måten skulle vise seg vanskelig.

Overnatting

Her har du mange muligheter for hvordan du vil tilbringe nettene. Alt fra overdådige luksushoteller, Bed&Breakfast, gjestehus, vandrehjem og rimelige moteller er å oppdrive i Atlanta. I områdene i nærheten finnes det også campingplasser.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører