Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis USA

Boston

Boston Red Sox! Boston Engelsk! Boston universitet! Boston er kjent for mye, og er du her, blir du helt sikkert kjent med mer. Det er en storby, med storbyers fasiliteter og sterke historiske historier!

Boston. Velkomst: Boston er spennende og variert. Skyskraperne tar deg vel imot. Foto: istockphoto.com
Del Boston på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 12.juni 2009.

USA Fakta om USA

Offisielt navn: Amerikas forente stater

Hovedstad: Washington, DC

Folketall: 301 932 147

Areal: 9 629 091 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Valutakurs: 1 USD = 9.1469 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Boston

Boston. Trygghet: Mange filmer og tv-serier har sitt opphav fra byen. De ekte politiene holder til her. Foto: wikipedia

Boston

Boston. Boston: En by med mange gleder for lange dager. Foto: wikipedia

Bosten er Massachusetts største by, og ligger plassert ved utløpet til elvene Mystic og Charles, og er en spennende havneby ved Atlanterhavskysten. Navnet tok de fra Engelske Boston, hvor mange av kolonistene stammet fra.
Blant annet er det en rekke museer og kunstsamlinger. Ønsker du kultur i moll dur kan du for eksempel nyte Boston symphony orchestra, som er et av de mest anerkjente i verden.
Men det stopper ikke der! Boston har musikk for alle ører og alle smaker, så her kan du nyte rytmer uansett hva slags smak du har.
Du kan også ta opp tradisjonell engelsk kultur og drikke øl på en av de mange brune pubene, mens du, hvis du ønsker, ser hjemmelaget Boston Red Socks forandre byens stemning, på tv.
Boston engelsk, som kommer av innbyggernes særegne uttale, kommer du også til å stifte bekjentskap med når du nyter en bedre middag på en av de mange restaurantene, slapper av med en kaffe eller benytter de fantastiske shoppemulighetene!
Dessuten er det en by som lever hele året, selv om vintrene kan bli fryktelig kalde.

Utdanning


Utdanningsmessig er Boston i toppsjiktet, og har et rikt studentliv. Ikke rart med både Boston University og Harvard!
Men det er sjelden man reiser noe sted kun for å studere studenter, så gled deg over at det finnes mye mer å se på! Men er du her bør du allikevel ta deg tid til en vandring på Harvards historiske marker.

Storheter


Det er også mange storheter som har sine spor på Boston. Forfatteren Edgar Allen Poe og Dennis Lehane er to av dem. Men det er også hjembyen til kjendiser som Uma Thurman, Ben Foster og Edward Norton.

Freedom trail


Boston er også steder for å ta en unik vandring gjennom amerikansk historie. Freedom trail er en rød linje, som strekker seg gjennom byen, og som tar deg med forbi bygninger og steder som spilte en stor rolle i den berømte amerikanske borgerkrigen.

Transport


Mange selskaper tilbyr fly hit, og Logan International Airport ligger under ti kilometer fra sentrum. Her kan du enkelt komme deg videre med t-baner, buss eller taxi.
Innad i byen er det samme transport som gjelder, i tillegg til god gammel gåing.

Overnatting

Billig og luksus. Det er en storby med mange muligheter. Bruk tid til å finne ut hva du vil bo i nærheten av, og hvor mye penger du vil bruke. Hotell InterContinental, The Langham, Bulfinch og The Liberty er noen hotell tips.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører