Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis USA

Detroit

Detroit er mest kjent som bilbyen, men du kommer til å få oppleve veldig mye mer i byen som også kalles Motown! Tidligere gikk byen under kallenavnet Rock City, og det er ingen grunn til at du ikke skal få oppleve den delen av den amerikanske kulturen her.

Detroit. Motown: Detroit har mange navn. Motown er en av dem, etter musikksjangeren som har sitt opphav her. Foto: istockphoto.com
Del Detroit på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 13.august 2009.

USA Fakta om USA

Offisielt navn: Amerikas forente stater

Hovedstad: Washington, DC

Folketall: 301 932 147

Areal: 9 629 091 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Valutakurs: 1 USD = 9.1469 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Detroit

Detroit. Spennende: Detroit byr på mange spennende detaljer, enten det er arkitektur, musikk eller mennesker. Foto: wikipedia

Detroit

Detroit. Bilbyen: Detroit er kjent for sine biler, men du får heldigvis flere opplevelser også. Foto: wikipedia

Detroit er den største byen, med rundt en million innbyggere, i delstaten Michigan, og ligger ikke langt fra grensen til Canada. Det er en klassisk industriby, og innehar blant annet en massiv havn ved Detroit elva, men innehar også uttallige kulturelle begivenheter.
Her finnes historiske severdigheter, kunstmuseer, andre museer og underholdningsparker, så det er noe for enhver alder og ethvert sinn.
Du kommer heldigvis heller ikke unna musikalske gleder når du er her. Detroit har et rikt musikkmiljø, som strekker seg over sjangere som forskjellige grader av jazz, til forskjellige grader av rock, og det er ofte live musikk på restauranter og barer.
I tillegg kan du oppleve konserter og teaterforestillinger. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte stille i bilbyen.

Motown

Det var også her den verdenskjente Motown musikken så dagens lys, og Motown museet er et must å besøke. La rytmene ta over kroppen og drøm deg tilbake til the good old days!

Sult

Det er ingen grunn til å vandre rundt sulten her. Mulighetene er mange, og de forskjellige kjøkkenene tar for seg alt fra biff til fisk og danderer deretter med utsøkte desserter.
Sjømaten er spesielt anerkjent, og fisken fersk fra nærliggende områder.
I downtowns greektown er det flust av barer og spisesteder, så her kan du ta del i både mat og drikkegleder til langt ut i natten.

Shopping

Byen er også et sted for å få betalt for varer som gjør deg glad. Her har du mange muligheter til å kjøpe nye gleder som du kan kle inn kroppen din med. I tillegg har de spesialforretninger, kjøpesentre og spa og massasje for de som vil. Det er med andre ord yperlig for de som ønsker å skjemme seg litt bort.

Transport

Flyplassen Detroit Metro Waine er en av de travleste flyplassene i USA, den ligger relativt nærme byen, og mulighetene for offentlig transport er gode. Flere operatører tilbyr turer hit.
Du har mange muligheter for å komme deg rundt i byen. Metro, buss, leiebil, taxi og føtter er gode valg.

Overnatting

Vandrehjem, hoteller og annet, i forskjellige prisklasser. Her kan du finne rimelig overnatting så vel som mer luksuriøse steder å tilbringe natten. Benytt tid på å finne ut hva du ønsker. Mange reiseoperatører er behjelpelige med å finne steder som passer dine behov.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører