Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis USA

Chicago

Capone, Capone, Capone – aldri har vel en så slem mann vært så stor helt som Chicagos store sønn og verdensgangster nummer en, Al Capone. Men heldigvis slipper du å bekymre deg over gangstere eller forbudstid i dag, og kan fokusere på alle denne millionbyens mange gleder.

Chicago by night. På nattestid er byen et enormt lysshow, som gir en god stemning, som her ved Chicago elven. Foto: Kkmd (wikipedia.org)
Del Chicago på facebook Skriv ut

Publisert 15.november 2007. Sist endret 30.mars 2009.

USA Fakta om USA

Offisielt navn: Amerikas forente stater

Hovedstad: Washington, DC

Folketall: 301 932 147

Areal: 9 629 091 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Valutakurs: 1 USD = 9.1469 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Enorm

Enorm. Chicago er en storby, og langt der nede skjuler det seg uttalige gleder som Bluesklubber, gangstermemoarer og minner.

Fantastisk

Fantastisk. Chicago er kjent for sin enestående skyline, og kan skilte med et stort antall skyskrapere. Foto: J. Crocker

Oprah

Oprah. Harpo studios, hvor talk show dronningen Oprah holder til, er et av Chicagos kjennemerker. Foto: J. Nguyen

Byen er den tredje største byen i USA, kun forbigått av New York og Los Angeles, og det gir deg vel en pekepinn i noe av det du kommer til å oppleve her - nemlig millioner av mennesker som vandrer flittig rundt som i en liten maurtue, hvor også alle her har en rolle i å skape byen til et levende sted, enten det er som prominadejogger langs Lake Michigan, skatejunkie i en av byens mange parker eller bare som en av ni millioner mennesker på gata.

Sommerstid yrer det av festivaler og festligheter og Chicago har utallige kulturelle opplevelser innenfor teater og musikk. Blues er et must i byen hvor Blues Brothers ble til, og det er noe spesielt med å nyte denne musikken i en av de mest amerikanske av alle amerikanske byer. Chicago er også velkjent for sin skyline som har vokst frem i kjølvannet av den enorme bybrannen som la over halvparten av byen i aske på slutten av 1800 tallet, og ingen andre amerikanske byer kan skilte med like mange høye bygninger.

Liker du deg i høyden er Searstower et utmerket høydepunkt der det strekker seg 443 meter opp mot skyene, og for den modige er det fullt mulig nyte utsikten fra toppen. Blant andre attraksjoner finner du The art institute of Chicago, Serpent safari med Baby – verdens største slange, og Museum of Science and industry.

Men byen har mer, så mye mer og er et velegnet turiststed for både familier, unge og eldre med alle slags nivåer av eventyrlyst.

Lincoln

Den likeså kjente, men en god del bedre anerkjente bysønnen Abraham Lincoln preger fremdeles byen, og i Lincoln Park er det flotte avslapningsmuligheter ved en av de idylliske innsjøene, før du tar sats og hiver deg inn i ”the Magnificant mile”, som er kallenavnet til den travleste delen av hovedgaten Michigan avenue, og den er meget magnificant.

Her er det shopping som står i høysetet, og selv om prisene noen steder strekker seg like høyt som den velkjente Chicago skyline, er det mulig å ikke overtrekke kredittkortet innimellom. Men valget er stort, og det skal sies at de virkelig har gjort sitt beste for å friste deg til å komme hjem med en slunken lommebok og et kredittkort som har beveget seg under streken, for med luksusvarer nydelig dandert i vinduene, og med serviceglade klesbutikkansatte, blir det hele til en indre kamp.

Transport

Chicago har hele fire flyplasser, men som europeer er det mest sannsynlig at du lander på O´hare International Airport, og det er mulig å fly, med mellomlandinger, fra Norge til en noen ganger, overkommelig pris. Sjekk godt på forhånd.

Overnatting

Du har mange valg i byen, og prisene er rimeligere enn i for eksempel New York. Finn ut hvor mye penger du vil bruke på overnattingen, og sjekk deretter hoteller. Det finnes også herberger hvor du kan få overnatting for rundt 150 kroner hvis du deler med flere, og rundt 300 kroner for å bo alene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører