Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Australia

Darwin

Australias flerkulturelle sentrum er et av navnene som brukes om tropiske Darwin, på landets nordlige kyst. Her er livet preget av kilometerlange sandstrender, palmer, tropiske stormer, saltvannskrokodiller og Mr. Crocodile Dundee himself!

Darwin. Innbydende: Darwin er innbydende på mange måter, men noen fristelser må man holde seg unna her. Foto: Tourism NT
Del Darwin på facebook Skriv ut

Publisert 4.mars 2002. Sist endret 12.mai 2009.

Australia Fakta om Australia

Offisielt navn: Australia

Hovedstad: Canberra

Folketall: 20 817 000

Areal: 7 686 850 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Australsk dollar (AUD)

Valutakurs: 1 AUD = 6.1116 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +61

Annonse:

Darwin

Darwin. Fargerikt: Darwin er fargerikt på mange måter. Foto: Tourism NT

Darwin

Darwin. Velkommen: Her kan du ankomme i standmessig doning. Foto: Tourism NT

Darwin

Darwin. Forsiktig: Strendene er lange og innbydende, men egner seg best til vandring. Havet er fullt av glupse farer som krokodiller og haier. Foto: Tourism NT

Darwin er den største byen i den australske staten ”Nordterritoriet”, og har rundt 120.000 innbyggere. Mange kommer fra Asia, og mye av grunnen til det flerkulturelle kallenavnet kommer fra det.
Men det i seg selv er vel ikke nok til å komme hit og oppleve byen som har samme navn som en av historiens smarte hjerner.
Derfor kan det være godt for deg å hvite at strendene strekker seg over flere kilometer, selv om de er lite egnet til bading!
Vannet er nemlig hyppig besøkt av haier, krokodiller og innimellom også dødelige maneter, så minnene kan fort bli litt for voldsomme og vonde.
Derfor kan det også være godt for deg å vite at restaurantene serveres nydelige matretter, barene tilbyr gode drikkevarer, og det er ikke alltid de tropiske stormene raserer byen.

Stormer


Darwin er tropisk, med de sesongene det innebærer, og under regnsesongen er byen utsatt for tropiske stormer og monsun regn.
Det kan med andre ord bli vått, voldsomt og bokstavelig talt fullt av lysglimt.
I 2002 ble nemlig en storm målt til å over 1500 lyn i løpet av noen timer!
Dundee
Mange av de besøkende til Darwin, kommer for å oppleve Kakadu Nasjonalpark, som er Australias største! Det var også her Crocodile Dundee ble festet til filmrullen, og ja, det er nok av krokodiller der.

Shopping

Ønsker man minner man kan ha på kroppen uten å miste deler av den, er det også store muligheter for det. Her finnes kjøpesentre, butikker i forskjellige størrelser og markeder, som de fleste bør klare å finne noe de liker i.
Festivaler
Det arrangeres flere morsomme festivaler i Darwin, og en av de snåleste er Darwin øl boks regatta, hvor båtene er laget av nettopp, øl bokser.
Museer
For dere som liker andre severdigheter er det også mange museer, kunst gallerier og musikkbegivenheter man kan bruke dagene på.

Transport

Flere operatører tilbyr nå turer hit, og Darwin Internasjonale Flyplass ligger noen kilometer utenfor bykjernen. Bruk litt tid på å finne billetter.
Innad i byen er bussnettet velutviklet og tar deg dit du trenger. Det finnes også taxier som gjør samme jobben.

Overnatting

Hoteller i forskjellige standarder og priser. Bruk tid på å finne ut hva du ønsker.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører