Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Island som reisemål

Det eventyrlige mystiske riket, isolert og enestående. Island er en drøm, et sagn og en virkelighet som overgår det meste. Her kan du gi deg i kast med svartedaudir – den lokale spriten, oppleve urørt natur, bade i de varme kildene eller slurpe i deg sauehoder.

Del Island som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Island Fakta om Island

Offisielt navn: Republikken Island

Hovedstad: Reykjavik

Folketall: 309 699

Areal: 103 000 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Islandske kroner (ISK)

Valutakurs: 100 ISK = 7.37 NOK

Språk: Islandsk

Retningsnummer: +354

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Geysir

Geysir. Et unikt fenomen hvor vannsøylen blir sprutet over 20 meter opp i luften. En nesten hellig opplevelse. Foto: Andreas Tille

Idyllisk

Idyllisk. Island er et sted for idyll og natur. Vakrere visuelle opplevelser skal man lete lenge etter. Foto: Andreas Tille

Islandshest

Islandshest. Det er flere deler av Islands natur som er spesiell. Islandshesten foreksempel, er helt unik. Foto: Andreas Tille

Like sør for polarsirkelen ligger dette miniputt landet som også er en øy. Verdens 8. største for å være korrekt, med omtrent 280 000 innbyggere av norsk – keltisk opprinnelse.Med isbreer, lavastein, og naturkrefter man aldri vil forstå seg på skapt av krysningspunktet mellom golfstrømmen og diverse polarstrømmer, får man opplevelser som er helt annerledes enn andre steder.

Det ikke uvanlig at det sludder en sommerdag, eller er plussgrader om vinteren, og det beste er å gjøre som de lokale, ta det hele med et smil. Reykjavik er hovedstad og den største, med omtrent 170 000 mennesker, og er et must når man har bestemt seg for å feriere i landet.

Byen ligger på halvøya Seltjarnarnes innerst i Faxaflói, og er omgitt av høystrakte fjell som skaper en billedskjønn ramme rundt det hele. Det er også Islands kulturelle og økonomiske sentrum, og her man virkelig får føle på det moderne islandske samfunnet, med et bredt sortiment av butikker, barer og restauranter.

Severdigheter

Island kryr av severdigheter, hvor de fleste har med den allerede nevnte naturen å gjøre. Gullfoss og Geysir er landets best besøkte, men her er det ikke flaut, men rett og slett nødvendig å følge turiststrømmen. Gullfoss er en foss i Hvitá med et fall på 32 meter, og et sterkt nasjonalt monument som trekker deg inn i seg med sin styrke og sjarmerende kraft. Geysir kjenner de fleste fra før, gjennom uttallige bilder, naturfilmer eller reklame for snarkokt ris på tv, og er et fenomen som bare er funnet også to andre steder i verden, nemlig Yellowstone nasjonalpark i USA og på New Zealand.

Strokkur er navnet på den største av Geysirene, og hvert 3. minutt, fyller den snabelen og skyter vannstrålen over 20 meter opp i været. Det er også i Geysir området man finner de varme kildene velegnet til bading.

Det finnes også de som holder nok temperatur til å gjennomkoke kjøtt, så om du befinner deg i området, uten en guide. Sjekk litt før du kaster deg i det.

Helgafjell er absolutt også verdt et besøk. Dette vulkanfjellet har en sterk posisjon i Islandsk kultur, både religiøst og historisk.

Lokalbefolkningen tror at man kan gjennomføre et ritual og få tre ønsker oppfylt. En attraksjon som passer ypperlig til det allerede trollske landet.

Ønsker man mer energikrevende opplevelser, er en fottur eller rafting å anbefale, gjerne etter et godt måltid smalahovud - sauehode med øyne som sages i to og kokt og spist eller slátur, sauerester kokt i en magesekk.

Menneskene

Island er et tradisjonsrikt land med hyggelige og imøtekommende mennesker, som gjerne tar seg tid til å gi deg en innføring i islandske skikker og væremåte. Språket ligger tett opptil norrønt, og er ikke så lett å forstå, men heldigvis er både engelsk og tysk utbredt på store deler av øya.

Transport

Keflavík International Airport ligger omtrent 40 kilometers sørøst for Reykjavík sentrum, og det går flere ukentlige flygninger hele året. Flyturen tar rundt 2-3 timer.Når du har kommet hit er den beste transporten leiebil eller buss. Det er også mulig å bli flydd rundt på sagaøya, og en slik opplevelse er antageligvis en skikkelig høydare.

Overnatting

Det er mange overnattingssteder på Island, og noen som er verdt å nevne er; Gistiheimilid Jord Bed and breakfast og Hotel Leifur Eiríksson i Reykjavik. Det er også muligheter for å oppleve bonderomantikk med innkvartering på diverse bondegårder. Det beste er å snakke med et reisebyrå og få anbefalinger i området man har lyst til å oppleve.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK