Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis New Zealand

Auckland

New Zealands største metropol frister med unik kultur, pulserende liv, kiwi fugler, seilbåter og vulkaner. Det er en reise i tid og sted som skaper glede over globaliseringen.

Auckland. Auckland blir populært kalt «City of Sails» (Seilbyen), fordi havna ofte er fylt med seilbåter. Kilde og foto: Wikipedia.org
Del Auckland på facebook Skriv ut

Publisert 1.september 2008. Sist endret 20.mars 2009.

New Zealand Fakta om New Zealand

Offisielt navn: New Zealand

Hovedstad: Wellington

Folketall: 4 177 000

Areal: 268 680 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki (britisk monark)

Valuta: New Zealand dollar (NZD)

Valutakurs: 1 NZD = 5.7064 NOK

Språk: Engelsk og maorisk

Retningsnummer: +64

New Zealand: Pekere

Annonse:

Seilsport

Seilsport. New Zealandere elsker seilsport, og det kryr av seilbåter i Auckland. En yndig skue, og kanskje en ypperlig ferieopplevelse?

Skyline

Skyline. Aucklands Skyline er et fantastisk skue, spesielt fra sjøen.

Skyskrapere i alle størrelser pranger i bybildet, spesielt i downtown, og med sky tower som den største av dem alle. 300 meter med tettbygde konstruksjoner raver den høyere enn det meste, og på toppen er det mulig å spise middag på en roterende restaurant, eller kaste seg utfor med ett strikk festet rundt benet.

Men det er mer, så mye mer å oppleve i byen med rundt en million innbyggere. Naturopplevelser står i kø, og Auckland zoo er verdt et besøk for folk i alle aldre. Her er det blant annet mulig å få et glimt av New Zealands nasjonalfugl, Kiwien.

Ønsker du dypere naturopplevelser, så kryr det av unike områder rett på utsiden av sentrum. Mange av høydene som ligger i området er gamle vulkankjegler, og tilbyr et spennende miljø for fotturer.

Det sies at byen kan minne om San Francsico i oppbygning, med mange lange oppover og nedoverbakker, men ellers er den unik på så mange måter.

I et historisk perspektiv er også Aucland og New Zealand i seg selv spennende og ønsker du å få vite mer om maoriene, det opprinnelige folket, er Auckland museet, stedet å dra til. Aucklands krigsmuseum er og et interessant sted.

Klima

November til april er de varmeste månedene, men stedet kan også besøkes hele året. Det er mye som skjer her, også av festivaler som Womad festival i februar, eller Rally New Zealand som foregår i juli.Det er også et paradis for seilsport elskere, og mulighetene for å få med seg en regatta eller flere, er overveldende.

Transport

Innad i byen er det mange taximuligheter, og de kjører på taksameter. Man kan også ganske enkelt komme seg rundt med de lokale bussene i byen.

Overnatting

Som storbyer flest kryr det av steder å overnatte. I Auckland kan man innlosjere seg på campingplasser, hytter, hoteller i alle prisklasser, moteller, B&B, gjestgiverier eller vandrehjem.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører