Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Australia

Adelaide

En millionby kjent for ikke føles slik! På Australias sør kyst ligger denne innbydende perlen som er grønn, vennlig og full av varme. Adelaide er spesiell og deler gledelig sine gode følelser.

Adelaide. Grønn: Adelaide er utviklet etter hagebyprinsippet, noe som gjør det til en grønn og intim by. Foto: istockphoto.com
Del Adelaide på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 6.august 2009.

Australia Fakta om Australia

Offisielt navn: Australia

Hovedstad: Canberra

Folketall: 20 817 000

Areal: 7 686 850 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Australsk dollar (AUD)

Valutakurs: 1 AUD = 6.1116 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +61

Annonse:

Adelaide

Adelaide. Vinland: Adelaide ligger i Australias vinland og mange av områdene rundt byen er et vakkert skue. Foto: istockphoto.com

Adelaide

Adelaide. Intim: Adelaide er kjent som storbyen som ikke føles slik, og for en byplanlegging som er unik og historisk. Foto: wikipedia

Adelaide er hovedstad i delstaten Sør-Australia, og er oppkalt etter Dronning Adelaide. I 1836 ble byen grunnlagt og helt fra begynnelsen har det blitt lagt stor vekt på å bygge etter hagebyprinsippet. Dette har ført til den landlige følelsen som Adelaide er kjent for, selv om det bor over en million innbyggere her.
Innad i byen er de fleste severdighetene lokalisert innenfor gåavstand, og av museer anbefales Det naturhistoriske museum og Art Gallery of South Australia.
Men det er også en severdighet i seg selv å bare vandre rundt.
Arkitekturmessig er det en kontrastfylt affære, med blant annet små steinhus fra kolonitiden og moderne høyhus.

Spesiell zoo

Adelaide zoo er også verdt et besøk, og timene går fort mens du beskuer en av nesten 2000 dyrene. Parken er gammeldags og ligger i sentrum. Noe som er svært spesielt for parken er at dyrene ofte sirkulerer mellom denne parken og Monarto zoo, som ligger oppi fjellene, og hvor dyrene har større områder å bevege seg på.

Vin

Adelaide er også kjent for sin gode vin. Ofte kalles byen for Australias vinhovedstad, og de lange rekkene med vindrueranker på østsiden av byen er et sjarmerende skue.
Men vinen blir enda mer sjarmerende servert med mat til, så benytt deg av de mange restaurantene. Ta del i dagliglivet, nyt maten, atmosfæren og vinen! The Parade på Norwood er et ypperlig sted for slike gleder.

Shopping

Adelaide er også et sted hvor du kan få utløp for kjøpetrang! Her finner du blant annet Adelaide Central Marked, som er et sted for matspesialiteter og lokale gleder, King William Road hvor design og motebutikker preger gatene eller Jetty Road ved Glenelg, hvor du kan kombinere shopping med strandtur.

Transport

Mange operatører tilbyr flybilletter til Adelaide, og det er enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum. Du kan også fly til en nærliggende flyplass, og fly innenriksderfra.
De har ett velutviklet metro og buss system, som enkelt tar deg fra A til Å, men det er også bra å bruke bena, slik at du kan oppdage de små finurlige øyeblikkene, du ellers ville gått glipp av.

Overnatting

Adelaide har noe for enhver lommebok, og komfort behov. Quest on King William, Oaks Plaza Pier og Mercure Grosvenor Hotel Adelaide, er noen av dem.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører