Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Jordan

Amman

Jordans hovedstad er en by av kontraster, vakker og mektig, i et landskap nesten som i eventyr. Det er en historisk by, en av de eldste i verden, med en befolkning kjent for sin vennlighet og sjarm.

Amman. Historisk: Amman er en historisk by med fortidsminner av den sjeldne sorten. Foto: istockphoto.com
Del Amman på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 7.juli 2009.

Jordan Fakta om Jordan

Offisielt navn: Det hasjemittiske kongerike Jordan

Hovedstad: Amman

Folketall: 5 703 000

Areal: 92 300 km²

Styreform: Monarki

Valuta: (JOD)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +962

Annonse:

Amman

Amman. Kreativt: Amman er bygget på høyder, noe som gjør byen sval og behagelig. Mange av bygningene fra tidligere dager holder fortsatt stand, og viser historisk byggekunst. Foto: wikipedia

Amman

Amman. Historisk: Amman er historisk, og har mange severdigheter tilknyttet tidligere tider. Foto: wikipedia

Amman

Amman. Jordansk: Amman er et sted for oppdagelser. Enten innad i byen, eller i de nærliggende områdene. Foto: wikipedia

Man beveger seg på historisk grunn når man legger Amman for sine føtter. Det er en by preget av oldtid og nytid, minner fra fjernt som allikevel er svært nært.
Amman er hovedstad, og også den største og viktigste byen i landet, og ligger vakkert plassert utover flere topper. Opprinnelig ble byen lagt på syv topper, men ettersom den har blitt større og større sies det at den dekker flere topper en de historiske syv, i dag.
Omkranset av ørkenlandskap var det et smart trekk å legge byen på høyder, slik at de fikk en kjølende effekt. Derfor har de middelhavsklima store deler av året, i forhold til andre steder i området.
Byen er også en av de mest liberale byene i Midt-Østen, og har utviklet seg med en vestlig atmosfære.

Severdigheter

Her er det mange severdigheter som tiltrekker seg oppmerksomhet fra fjern og nær. En av de viktigste og mest interessante er Amfiteateret. Dette minnet fra romertidens storhet og eksempelet på unik byggekunst fra Keisernes undersåtter står markant i sentrum av byen. Her er det sitteplasser til vel 6000 mennesker, og takket være velvillige sjeler har det blitt flott restaurert de senere år. Ønsker du å få et enda større innblikk i denne historiske byens fascinerende historie, er det Arkeologiske museet et must! Her havner mange av landets oppgravde funn, og tar deg med på en reise hundrevis av år tilbake til fortiden.
Ta deg også en tur på Citadel høyden, hvor du får en flott utsikt over byen.

Shopping

En ting er sikkert, og det er at markedet i Amman, ved Kong Husseins Moske, er et livlig og lekende sted. Her kan du shoppe forskjellige nødvendigheter, og unødvendigheter, som bare er morsomme å ha. Her får du også nærkontakt med den vennlige befolkningen.
Men om du skulle føle et stort behov for å overtrekke kontoen, eller om du bare har mye penger, så kan en tur til et av shoppingstrøkene være noe. Her kan du få det siste innen design, til priser som er relativt dyrere enn hva du hadde håpt på. Amman er nemlig ikke den rimeligste byen å gå amok med digitale eller håndfaste penger.

Transport

Amman har de senere år tatt seg opp som turistdestinasjon, og mange selskaper kan forflytte deg dit med sine jernvinger. Da ankommer du mest sannsynlig Queen Alia Internasjonale flyplass, som ligger noen titalls kilometer på utsiden av byen.
Metro, buss og bein er gode transportmuligheter i byen, men med rimelige taxi priser er det nesten det beste. Husk å avtale pris på forhånd, om ikke taksameteret blir skrudd på!

Overnatting

Amman har noe for enhver. Her kan du tilbringe nettene i leilighet, hotell, motell eller annet, til varierte priser og standarder. Bruk litt tid på forhånd, eller la en pakketur operatør gjøre det for deg.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører