Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Belfast

Pulserende raske Irske rytmer, myteomspunnet, blodig men samtidig ren. Her ble også Titanic bygget, men det har heldigvis gått bedre med selve byen.

Belfast. Livlig: Belfast er livlig og moro. Her får du godt humør og fulle kofferter. Foto: istockphoto.com
Del Belfast på facebook Skriv ut

Publisert 1.september 2008. Sist endret 27.desember 2009.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Annonse:

Big Wheel

Big Wheel. Rådhuset er flankert av Big Wheel. En attraksjon som gir en unik utsikt over byen. Foto: Adriao (wikipedia.org)

Flott

Flott. Mye av arkitekturen i Belfast er svært minnerik og bør oppleves. Foto: Wknight94 (wikipedia.org)

Universitet

Universitet. Queens universitetet i Belfast er et fantastisk skue. Studentene her er med på å gjøre byen til et pulserende sted.

Belfast er den største byen i Nord- Irland, og inngangsporten til resten av landet. Det har vokst seg moderne, med uttalige trendy barer og restauranter. Det er et fredens sted, selv om det ikke alltid har vært slik.

IRA er et ord som vekker minner om bomber og blod, og Belfast har vært delt i to mye på grunn av denne frigjøringskjempen. Men etter at våpenhvile ble erklært i 1997, har det blitt et trygt sted, selv om man fremdeles kan se sperringer fra tidligere tider.

Her ligger også verdens største tørrdokk for båtbygging, og de to kranene som er navngitt Samson og Goliath har blitt landemerker for byen. Det var også her Titanic ble bygget i sin tid. Og selv om vi alle kjenner den historien, så er de veldig dyktige på det de gjør.

Det kryr også av museer, kunstgallerier, parker og hager hvor man kan slå i hjel tid og nyte det irske livet.

Er du her anbefales det å legge et besøk til Ulster museum, rådhuset og Ulster Folk and Transport museum.

Men byen, og spesielt den nordre delen er også kjent for sine mange veggmalerier. Som politiske symboler har de vokst seg frem og viser om beboerne er vennlige mot Storbritannia eller hjemlandet. En interessant og historisk opplevelse.

Det er også verdt å få med seg arkitekturen, som innimellom glimter til med blant annet Viktoriansk stil.

Shopping

De senere årene har Belfast vokst på shopping fronten, og mange mener den er en av de beste shoppingbyene i hele UK. Det kan også ha noe med at det er en relativt kompakt by, hvor man enkelt kan bevege seg rundt.Det geniale med Belfast er også at det er et glimrende sted å ha base når man vil oppleve dette vakre landet.

Transport

Byen har to flyplasser, Belfast City Airport og Belfast International Airport, og mulighetene til å komme seg dit fra Norge og Skandinavia er stor. Begge flyplassene ligger innenfor en ok reisetid fra sentrum, men Belfast City Airport, ligger kun fem kilometer fra Sentrum, og er det aller nærmeste alternativet.

Det er også mulighet til å ankomme byen med ferge fra England, Skottand og Isle of Man. Innad i byen er det et velutviklet bussnett, men siden byen er så kompakt kan det være smart å benytte seg av bena.

Overnatting

Det kryr av overnattingsmuligheter i Belfast. Både hoteller B&B og annet, og mulighetene for å få gode bostedet til en rimelig penge er til stede. Det beste er å sjekke grundig på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører