Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Glasgow

Glasgow er en storby - Skottlands største og nummer tre i Storbritannia, og er et eventyrlig sted med shopping, puber, historiske bygninger og minnerike hendelser. Her kan du drikke øl i "kirken" mens du forbereder deg på å forandre engelskuttalelsen din for alltid.

Glasgow. Glasgow sin 'Armadillo' by night
Del Glasgow på facebook Skriv ut

Publisert 5.april 2008. Sist endret 2.juli 2009.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Glasgow: Pekere

Annonse:

Estland

Estland.

Kelvingrove

Kelvingrove. Kunst og kultur opplever man best på verdenskjente Kelvingrove kunstgalleri og museum i Glasgow. Bygget er i seg selv en fryd for øyet. Foto: Glasgow City Marketing Bureau

Malerisk

Malerisk. Litt utenfor sentrum finner man Tinto Hill, et malerisk og henrivende sted, og et perfekt sted for fotturer. Foto: Glasgow City Marketing Bureau

Overveldende

Overveldende. Velkjente Cloch fyr er en av severdighetene man kan oppleve i Glasgow. Foto: Glasgow City Marketing Bureau

Glasgow er en millionby som tar deg med storm og som lar deg forsvinne inn i en mystisk stemning – trollbundet av Storbritannias arv og hvordan den forbindes med et moderne, urbant og lekent sted.

Byen er kjent for sin vennlighet og sjarm, og man skjønner hvorfor med en gang man er der. Det er også en by som er kjent for sine grønne parker, der den ligger ved elven Clyde, og det er også kort vei til the Highlands og Edinburgh, Skottlands hovedstad.

Det er en studentby med elever fra hele verden, noe som fører til et kulturelt mangfold og en levende by, spesielt i området West End, som er kjent for sin pulserende og kunstneriske atmosfære. Men Glasgow passer for alle, og både for familier, kjærestepar eller andre turvenner i alle aldre vil skjønne at skottenes stolthet har meget å by på.

Handlegaten, Buchanan Street, kommer man ikke unna, og det er en fryd å traske nedover den brede gågaten på vei til et av de enorme varemagasinene; Buchanan Galleries, Frasers of Glasgow eller Wolworths, med sine mange fantastiske varer av forskjellig sort. Det er også mange innbydende småbutikker i nærheten, hvor man kan gjøre utrolige kupp, som ved Designer Exchange, som ligger i en av nabogatene.

Skotter er flinke til å gå i kilt, lage whiskey og sitte på pub, og Glasgow gir deg en fantastisk sjanse til å kunne gå inn i rollen som en ekte skotte. Du vil selvfølgelig bli kikket på om du streber nedover gatene i kilt, så det anbefales ikke, men å ta del i de andre gledene er en god skikk som turist her, og det finnes mange whiskeydestillerier i området. Etter et slikt besøk er det kanskje større sjanse for at du trekker i kilt, men uansett blir det en uforglemmelig tur.

Været er som alltid i Skottland, uforutsigbart, og det er smart å ha med forskjellige typer klær så du enkelt kan dekke de forskjellige vær rytmene.Glasgows gamleby er også et must, og her ligger den kjente Glasgow Katedralen fra 1600 tallet, i sin gotiske innpakning.

Man bør også besøke et av de mange museene i byen, som The Kelvingrove Art gallery – et av Storbritannias best besøkte.

Transport

Glasgow har to flyplasser, Glasgow International Airport og Glasgow Prestwick Airport, og det finnes rimelige alternativer med fly fra Norge.Innad i byen er det et godt utvalg av kollektiv transport, taxier og annet.

Overnatting

Det finnes svært mange hoteller i Glasgow, og mange av dem er koselige og flotte til en rimelig pris. Best å sjekke litt på nettet før avreise.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører