Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Colombia

Bogotá

Bogota kalles Sør Amerikas Athen! Vakkert dandert i Andesfjellene ligger denne Colombianske millionbyen og forfører sine innbyggere og turister med eksotiske opplevelser på rekke og rad. Her kan du leke med kruttfylte papirfotballer, nyte livet på gatekafè, vandre i historien og være en ordentlig bohem!

Bogota. Spennende: Bogota er spennende, vakker og sjarmerende på sin måte. Foto: istockphoto.com
Del Bogotá på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 12.juni 2009.

Colombia Fakta om Colombia

Offisielt navn: Republikken Colombia

Hovedstad: Bogotá

Folketall: 44 065 000

Areal: 1 141 748 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: (COP)

Språk: spansk

Retningsnummer: +57

Annonse:

Bogota

Bogota. Kontrast: Natur og høyreiste bygninger. Bogota er en by hvor du får mange opplevelser. Foto: wikipedia

Bogota

Bogota. Detaljer: Bogota er en by med mange detaljer og flotte bygninger. Hold øynene åpne. Foto: wikipedia

Bogota er bohemsk på mange måter, og livet skal nytes i denne langstrakte byen med de mektige fjellene.
Sånn har det ikke alltid vært! Men Bogota har ristet av seg geriljakrigerne, og er nå innbydende, kontrastfylt og spennende.
Kontrastfylt på en slik måte at den innehar mennesker fra de to ytreskalaene; ekstrem fattigdom til ekstrem rikdom.
I den nordre delen av byen har det de senere år vokst frem en moderne bydel med pulserende liv. Her er det shopping, restauranter, klubber og barer som gjelder, og det er her de fleste turistene pleier å oppholde seg.

Kriminalitet

Sentrum er der du finner de fleste severdighetene som kirker, teater og museer og er best å oppleve på dagtid. For Bogotas sentrum kan være et sted for folk som liker seg best i skyggene, det vil si folk som ikke ønsker å gi deg gode minner fra turen, og som du ikke ønsker å stifte bekjentskap med.
Men på dagtid er ikke skyggene så store, og da er det absolutt verdt å traske rundt og oppleve de forskjellige gledene, som; La Candelarias, Bogotas eldste del, fargesprakende bygninger. Det er også et yndig sted for å kafè se, nemlig nyte en kaffe, mens man suger til seg inntrykk fra den pulserende byen og alle menneskene som er med på å gjøre inntrykkene akkurat slik.

Severdigheter

Men det finnes mer å se på, og Cerro de Monserrate er et ypperlig sted å se fra. Hiv deg på taubanen og nyt utsikten over byen, eller ta en tur på det berømte gullmuseet.
En annen særegenhet du kanskje stifter bekjentskap med, er kruttfotball. En populær lek som best forståes med å se.

Transport

Bogotas flyplass ligger rundt 10 kilometer utenfor byen, og det går ofte busser til og fra. Taxier er også enkelt å få tak i. Det kan være lurt å avtale pris på forhånd.
Buss, taxi og bein er best innad i byen. Bussnettet er utbredt og tar deg dit du vil. Det samme gjør taxiene, men vær obs på at du regner om taksameteret, for å få riktig pris.

Overnatting


Her kan du få noe for enhver lommebok. Er du ikke så nøye på det, kan du faktisk ha et sovested, ikke alene, for under 50 lappen! Men du kan være bedre tjent med å bruke litt mer for å sove litt bedre. Bruk tid på forhånd. De beste hotellene ligger i den nordlige delen.


domming