Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Romania

Bucuresti

Romanias hovedstad Bucuresti er en berg og dalbane gjennom dine følelser. Det er tristhet og glede, gatebarn blandet med overdådig luksus. Et sted for minner på godt og vondt. Men heldigvis også et sted i forvandling.

Bucuresti. Lille Paris: Tidligere var byen kjent som Lille Paris, mye på grunn av sin vakre arkitektur: Foto: Cristian Adran
Del Bucuresti på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 13.april 2009.

Romania Fakta om Romania

Offisielt navn: Romania

Hovedstad: Bucuresti

Folketall: 22 276 056

Areal: 238 392 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Romanske leu (RON)

Valutakurs: 100 RON = 210.42 NOK

Språk: Rumensk

Retningsnummer: +40

Bucuresti: Pekere

Annonse:

Bucuresti

Bucuresti. Følsom: Byen er kjent for å få følelser i sving, gjennom kontraster som gatebarn og vakker arkitektur, bøant annet. Foto: wikipedia

Bucuresti er på vei mot en positiv fremtid, heldigvis, for det trengs i en by hvor forskjellene er så store. I tidligere tider var Bucuresti kjent som Lille Paris. Den var full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur gjorde store deler av bybildet.


Det var før Ceausescus, den verdenskjente diktatoren som ledet landet fra 1965-1989, som klarte å rasere hele landets økonomi. Han brukte enorme summer på seg selv, sin familie og hyllesten av seg selv og sin familie. Utrolige summer ble benyttet til å skape enorme monumentalprosjekter, slik som en av de absolutte severdighetene byen har å by på i dag, nemlig Folkets Hus, eller Ceausescus Palasset – verdens nest største bygning. Hele 11000 rom har fått plass her, og den ene salen har ett 2000 m2 stort glasstak som kan skyves til side for helikopterlandinger. Det var bare den ene salen. Det er ikke vanskelig å skjønne at landets leder, den gang, var stormannsgal. Men det stoppet ikke der. Ryktene forteller blant annet at hans kone hadde opp mot 3000 par sko.

Paris

Men bruker man bein og øyne så skal det være mulig å finne severdigheter og visuelle godbiter fra den gang det ble kalt for Lille Paris. Det lønner seg da å bevege seg inn i bakgater og litt vekk fra selve sentrumskjernen.
Men som nevnt tidligere er Bucuresti på vei mot en lysere fremtid. De er medlemmer av NATO og EU, og økonomien er på oppgang.
Utelivet har skutt fart de senere årene, og flere og flere har begynt å gå ut å spise og kose seg.
Innbyggerne er ikke lenger så sky ovenfor turister – de trenger ikke frykte politiet lenger, og menneskene her går for å være vennlige.
Noe du vil legge merke til er kapitalismens skjemmende baksider. Reklamebannere i enorme størrelser har nå blitt deler av bybildet.
Men fremdeles er det mange fattige i landet, så ikke gå rundt med lukkede øyne. Vi har godt av å se virkeligheten innimellom.

Severdigheter

Bortsett fra den allerede nevnte Folkets Hus, og bakgateminnene fra ”Lille Paris” tiden, er Folkemuseet, Universitetsbygningen, gamlebyen og Det Kongelige Palasset populære.
Det finnes og flotte landlige omgivelser med parker og sjøer på utsiden av bykjernen.
Dessuten er det nå blitt flere kulturelle innslag, som forskjellige konserter, som finner sted i byen.
Byen kan besøkes hele året, men kan være svært varmt midt på sommeren. På vinteren derimot, kan man finne byen inntullet i et idyllisk lag med snø.

Transport


Flyplassen Bucharest-Baneasa ligger omtrent 10 km på utsiden av byen, og det går fly fra Norge, hit. Det kan være man må bytte fly underveis. Man kan også ankomme byen med tog fra andre steder.
Innad i byen kan man benytte seg av offentlig transport som buss, eller bruke bein og oppleve enda litt mer.

Overnatting


Mange hoteller i mange klasser. Finn ut hva du ønsker å bo i nærheten av, og hvor mye penger du vil bruke.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører