Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Argentina

Buenos Aires

Den Argentinske hovedstaden lever og leverer – et sted for drømmer, musikk, opplevelser og ikke minst tango for to, fire eller alle. Byen drar deg inn i seg og lar deg skrike etter mer og mer, som å våkne etter en god drøm.

Buenos Aires. Plaza de Mayo
Del Buenos Aires på facebook Skriv ut

Publisert 6.desember 2007. Sist endret 5.april 2009.

Argentina Fakta om Argentina

Offisielt navn: Republikken Argentina

Hovedstad: Buenos Aires

Folketall: 37 812 817

Areal: 2 766 890 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: (ARS)

Språk: Spansk

Retningsnummer: +54

Argentina: Pekere

Annonse:

Enorm

Enorm. Buenos Aires er en storby som er overveldende fra himmelen. Men også nede i sentrum blir du tatt av flotte syn.

Traffik

Traffik. Med en veibane som dette er det et spennende sted å transportere seg rundt i byen med taxi. Også et spennde sted å krysse veibanene.

Utvikling

Utvikling. Moderne bygninger skyter i været i Buenos aires finans distrikt. Økonomien er på vei opp i det spennende landet. Foto: wikipeida.org

Byen ligger ved munningene på de store elvene Rio Uruguay og Rio Parána og er et folkerikt eget univers som er spådd til å bli en turistattraksjon av store dimensjoner.

Med sin varme latinamerikanske atmosfære, både i temperatur og hos menneskene, og sine livlige rytmer - tangoens verdens hovedstad, gode mat – argentinsk biff er en vinner og opplevelsesrike severdigheter, sjarmerer byen seg inn i sjelen din, som en ilende forelskelse, eller som et par øl for mye, mens man nyter en prangende nyttårsaften - man vil følelsen skal vare og vare.

Byen ligger på en slette, omtyllet av den mektige pampasen – gressletter – hvor gårsdagens, dagens eller morgendagens middag, argentinsk storfe, forer seg opp. For er man i byen, og ikke er vegetarianer, kommer man ikke unna den argentinske biffen.

En saftig og mør opplevelse, til en veldig lite saftig pris. For ting er billig i Argentina etter at den landets økonomi fikk seg en real smell for noen år siden. Landet jobber fremdeles hardt med å komme seg på bena igjen, men i mellomtiden nyter turistene godt av de lave prisene, som foreksempel en biffmiddag til femti kroner, eller verdenskjent Mendoza vin til omtrent tipspengene her hjemme.

Byen er også er shoppeparadis med internasjonale og lokale merkevarer til priser som billigkjedene her hjemme. Er man i byen bør man også få med seg den hippe bydelen Palermo Vierjo med sine shoppingvennlige småbutikker, avslappende fortauskafeer, Argentinske designerklær og hotte barer, med et tempo som er mer kontinentalt og pulserende enn mange av de andre områdene i byen.

Man bør også få med seg attraktive severdigheter som; Casa Rosada – det rosa huset, regjeringshuset som ble gjort verdenskjent gjennom filmen Evita. Det er her balkongen hvor Madonna fremfører ”Dont cry for me, Argentina” ligger, og som den ekte Evita også benyttet seg av når hun talte til folket. Gamlebyens Plaza Dorrego – det brosteins belagte kunstnersentrumet i byen med loppemarkeder på søndagene, Argentinas Nasjonale Kunstmuseum og det verdenskjente 100 år gamle Operabygget, Teatro Colón, er også verdt din oppmerksomhet, for å nevne noe.

Transport

Det er mange flyplasser i Europa som er forbundet med Buenos Aires, også Oslo har flyforbindelse hit. Reisetiden varierer avhengig av mellomlandinger, og kan strekke seg opp til 17-20 timer, og prisene varierer.

Taxi er billig i byen, men vær oppmerksom på at kjøringen er mer hissig enn man er vandt til. Her finner man også den 20 fil brede Avenida 9 de Julio, som kan være spennende og oppleve både i taxi og til fots..

Overnatting

Her finner man mange hoteller til gunstige priser og mindre gunstige priser, omtrent som overalt ellers. Noen relativt rimelige hoteller er Rochester Concept og De La Paix hotel, men som vanlig – bruk tid på å undersøke før avreise.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører