Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Canada

Calgary

En stolthet i Canada, kanskje best kjent for OL på våre breddegrader. Men Calgary er et spennende sted hvor du uansett alder, vil finne noe å bedrive tiden med. Calgary er vennlig og forførende på en gang. Og det er cowboyer her!

Calgary. Innholdsrik: Calgary er innholdsrik, og har gleder for de fleste. Vær litt cowboy og vær turist. Foto: istockphoto.com
Del Calgary på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 12.juni 2009.

Canada Fakta om Canada

Offisielt navn: Canada

Hovedstad: Ottawa

Folketall: 32 921 000

Areal: 3 854 085 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki (britisk monark)

Valuta: Kanadisk dollar (CAD)

Valutakurs: 1 CAD = 6.9074 NOK

Språk: Engelsk og fransk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Calgary

Calgary. Tower: Utsikten fra Calgary Tower er upåklagelig. Ikke rart det er et yndig turistmål. Foto: wikipedia

Calgary

Calgary. Vokst: Calgary er kanskje best husket for OL, men byen har blitt mer voksen. Foto:wikipedia

Men det er også et snev av ville vesten over byen som har vokst frem i Alberta provinsens sørlige del. De har en lang tradisjon for kvegdrift, og deres beliggenhet ved Rocky Mountains gjør det til et ypperlig sted for å selv være litt cowboy, og ta del i den vakre naturen.
Om cowboy- livet gir mersmak anbefales det å besøke byen i begynnelsen av sommermåneden juli. Da er det ordentlig rodeo, The Calgary stampede, noe som skaper en skikkelig kugutt/jente stemning i hele byen.
Men det finnes flere festivaler som gjør byen til et spennende sted, og de har noe for enhver smak. Her kan du ta del i blant annet en folkemusikkfestival, syrin festival og en internasjonal kunstfestival.
Byen er også full av oljepenger, og dette preger bylandskapet betraktelig. Blankpussa bygninger ligger side om side langs det firkanta gatenettet, og forteller om positiv gevinst fra det sorte, seige, gull.

Vinter


Vintrene er kalde! Temperaturene faller ofte et stykke ned på minussiden, noe som var bra da byen i 1988 huset vinter OL. Det er fremdeles et bra sted å utfordre seg selv med en eller to planker på bena, for fremdeles er det liv i mange av de Olympiske anleggene som ble anskaffet den gang. Og det må jo sies å være fristende å sette utfor de legendariske bakkene i byen hvor Norge for første gang i historien ikke fikk et OL gull!

Severdigheter


Calgary har mange unike og spennende museer, gallerier og bygninger.
Her kan du ta del i nybyggernes historie, studere kunst på The art gallery of Calgary eller nyte utsikten fra det nesten 200 meter høye Calgary Tower, som har blitt et ikon for byen.

Shopping

Calgary er også et shoppingmekka. Her finner du klær, antikviteter, skjønnhetssalonger og til og med militære effekter, om du skulle ønske det.
Det er også et stort antall spise og drikkesteder i byen, hvor du kan glede deg over internasjonale så vel som mer lokale retter.
Nattklubber og lounger er det også flere av, og her kan du velge å tilbringe natten på The Roadhouse eller Tantra Nightclub.

Transport

Mange operatører tilbyr flyreiser hit, og flyplassen Calgary International ligger kun 17 kilometer utenfor byen, og har et utbredt offentlig transport nett, og taxier om man ønsker det.

Overnatting

Alt fra camping til hoteller i stjernetoppen. Her kan du velge og vrake og finne nøyaktig hva du ønsker. Bruk litt tid på forhånd.


domming