Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Canada

Halifax

Trebyen er et populært kallenavn, og selv om det ikke høres så givende ut med en gang, er det absolutt en urban by som byr på utallige opplevelser uten trær også, og hvor kulturen innbyr til å sette seg selv i fokus, og ha det gøy.

Halifax. Trebyen: Halifax i Novia Scotia er spesiell og sjarmerende. Nyt byen, nyt menneskene, og nyt de lokale spesialitetene. Foto: istockphoto.com
Del Halifax på facebook Skriv ut

Publisert 11.juni 2008. Sist endret 27.desember 2009.

Canada Fakta om Canada

Offisielt navn: Canada

Hovedstad: Ottawa

Folketall: 32 921 000

Areal: 3 854 085 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki (britisk monark)

Valuta: Kanadisk dollar (CAD)

Valutakurs: 1 CAD = 6.2382 NOK

Språk: Engelsk og fransk

Retningsnummer: +1

Annonse:

Argyle

Argyle. Halifax gir deg også muligheter til å oppleve urbane gleder, og Argyle street er et spennende sted med butikker og kafeer. Foto: Thorfinn Stainforth

Innbydende

Innbydende. Halifax er en havneby, og et innbydende sted for deilige feriedager.

Nattliv

Nattliv. Halifax er et flott sted både nattestid og dagtid, og inviterer til sjøliv på mange måter. Foto: wikipedia.org

Med mer enn 450 spisesteder der mange av dem serverer Halifax sine svært anerkjente sjømatprodukter, og tettere avstand mellom puber og klubber enn andre steder i Canada, er det tydelig at man kommer til å oppleve mange flotte øyeblikk i denne rundt 260 år gamle kystbyen, som er ”hovedstaden” i Nova Scotia området i Canada.

Klimaet minner om det vi er vant til hjemmefra, men kulturen er annerledes, innbydende og interessant.

Menneskene er vennlige og blide og vet å nyte dagene som, for turister, raser av gårde slik dagene ofte gjør når man har mye å fylle dem med. Og det har man her, Halifax byr nemlig på en rekke kulturelle opplevelser som kunst gallerier, teater opplevelser, shopping og spa for å nevne noen, og 400 km kystlinje med flere flotte sandstrender for å nevne andre.Og med en så stor kystlinje, og en havn som er flittig brukt og velutviklet, er det naturlig at livet her dreier seg mye om nettopp sjøen og havet.Er man i Halifax bør man besøke en av de, som nevnt tidligere, mange lokale fiskerestaurantene som har oppblomstret på grunn av den fantastiske sjømaten, og tilgangen på ferske varer som er her. Da vil man garantert få seg et måltid som metter og minner.

En av Canadas vakreste, eldste og mest erverdige gater, Spring garden road, er også er must å få med seg, og her kommer du garantert til å få brukt opp deler av reisebudsjettet på noe du har lyst på.

For den som liker å gamble med reisebudsjettet, er Casino Nova Scotia stedet å være, og etter å ha spilt opp hjemreisebilletten kan du ta deg en tur til Fairview Lawn gravene, for å besøke hundrevis av Titanic omkomne siste hvilested. Det var nemlig rett utenfor denne kysten at det legendariske skipet endte sine dager.

Det er med andre ord et sted fylt av mangfold og opplevelser av historisk og fremtidig karakter, og en by man ønsker å komme tilbake til.

Transport

Det er mulig å fly direkte fra Norge, og prisene varierer gjennom sesongen. Det er best å besøke byen om sommeren, klimamessig.

Overnatting

Cambridge Suites , The Westin Nova Scotian og Comfort Inn-Dartmouth er noen hotell eksempler, men det er best å bruke litt tid på å sjekke priser og beliggenhet.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører