Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Vietnam som reisemål

Vietnam er et spennende turistmål med sin rike kultur, fantastiske natur og vennlige mennesker. Det er et fattig land, men den stolte befolkningen lar ikke det stoppe den i å ta imot turister med utstrakt hand, uansett om du befinner deg i en storby som hovedstaden Hanoi, eller en av de mange fjellandsbyene i det langstrakte landet.

Del Vietnam som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 25.september 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Vietnam grenser mot Kina i nord, Laos og Kambodsja i vest, Tonking i Øst og Sør-kinahavet i sør. Klimaet er tropisk, varmt og fuktig, med mars og april som de varmeste månedene.

Det er ikke mange årene siden turistene begynte å finne veien til det kommunistiske regimet, og masseturismen har enda ikke tatt helt av, noe som ofte gir følelsen av at man oppdager landet på egenhand. I hvert fall om man reiser unna de største turiststedene.

Landet innbyr ikke bare til historiske opplevelser, storslått natur og god mat, men tilbyr også noen av de flotteste strendene i Asia.Her kan man surfe, slappe av med en kald drink, få avslappende massasje eller spille beachvolleyball med lokale om man ønsker det.

Historisk sett er Vietnam dessverre et land som har vært preget av kriger, og den aller mest kjente, Vietnam krigen, eller Amerika krigen som den heter her nede, er enda ikke helt visket vekk selv om den sluttet for over 25 år siden.Men vietnameserne ser fremover, og ikke bakover, og er absolutt et sted for den eventyrlystene!
Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK