Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Japan

Osaka

En av Japans største og mest folkerike byer er virkelig en Asiatisk perle på så mange måter. Den er eksotisk, industriell og historisk, blandet med millioner av mennesker og en livsstil helt ulik den norske. Den treffer deg som et karatespark.

Osaka. Storby: Osaka er storvokst og japansk. Ha øynene åpne for de gode øyeblikkene. Foto: istockphoto.com
Del Osaka på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 27.desember 2009.

Japan Fakta om Japan

Offisielt navn: Japan

Hovedstad: Tokyo

Folketall: 126 974 628

Areal: 377 835 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (JPY)

Språk: Japansk

Retningsnummer: +81

Annonse:

Enormt

Enormt. Osaka er en millionby, og det synes. Men den er også vakker, både natt og dag. Foto: wikipedia.org

Industri

Industri. Osaka er et av Japans viktigste kommersielle sentre, noe som preger byens skyline.

Livlig

Livlig. Osaka er en folksom, levende og lekende by, hvor inntrykk på inntrykk sprenger seg fast på netthinnene.

Den folkerike byen ligger ved Yodo elvas munning i Kansay regionen på Honshu øya, og er kjent for sin industri - et kommersielt og økonomisk midtpunkt i Japan, mange mennesker og, for oss nordmenn, Andreas Thorkildsens VM sølv. Men la det ikke stoppe der, for Japans andre by, som den blir kalt, har mer enn nok å by på.

Vis du befinner deg på denne østlige breddegraden, bør du få med deg byens stolthet Osaka slott. Slottet er et herlig skue, et av byens største turistattraksjoner, og har en stor historisk samling fra Toyomi-familiens epoke. Selve området rundt slottet er utsøkt utført med vollgrav og en vakker hage.

Det er også flust av restauranter i byen, og du bør utvide smakssansene og gumle i deg japansk sushi, mens du skyller det ned med den legendariske drikken Sake –japansk risvin og avslutter økten med tradisjonsrik rytmisk skråling på karaokemaskinen. Det er nemlig uhøflig å ikke ta imot muligheten, og dessuten går byen for å være en av de beste på japansk mat, og da spesielt byspesialiteten ”presset Sushi.”

Ønsker du en sterkere tilnærmelse av den japanske livsstil bør du legge et besøk til Tenjinbashigaten, hvor det bugner av sjapper hvor de lokale gjør sine dagligvare innkjøp – et unikt sted for en nærmere studie av japansk væremåte.

Andre shoppingmuligheter kryr det også av i byen, og de mest fasjonable og trendy forretningene ligger i Osaka bay området. Av andre severdigheter bør du oppleve Borgen i Osaka fra det 16. århundre, og dens utstillinger av våpen og malerier. Ved siden av ligger Osaka bymuseum med keramikksamlinger og historisk relaterte gjenstander som også er et spennende mål.

I 1970 ble EXPO – Verdensutstillingen avholdt i Osaka regionen, og Senri Expo Park har beholdt den vakre landskapshagen til dags dato. I tillegg er det et museum tilknyttet parken hvor blant annet filmer fra hele verden blir fremvist.

Det finnes med andre ord nok å henge fingrene og øynene i når man er her, og man bør bare slippe seg fri og ta del i det kulturelle og underbare byen tilbyr.

Transport

Kansai Internasjonale Flyplass ligger i Osaka området, og transporten herfra og inn mot sentrum er god. Flere reiseselskaper har fått øynene opp for Japans herligheter, og tilbyr billetter i fprskjellige prisklasser. Innad i byen er det velutviklede undergrunnssystemet det beste alternativet. Det er også en severdighet i seg selv. Ellers er taxi ganske dyrt og buss best for de som er litt kjent.

Overnatting

Det finnes mange alternativer i mange prisklasser. Hoteller, vandrehjem og rimelig businesshoteller, så man finner noe for enhver smak. I høytider kan det være stor pågang, og man bør bestille i god tid på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører