Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Hanoi

Vietnams stolte hovedstad Hanoi, er et virvar av mennesker, mopeder, lyder og følelser. Her blir man jaget av både motorbike sjåfører og politiet. En storby som har alt en storby har å by på, men først og fremst utrolig sjarmerende, en by som det er lett å bli glad i.

Hanoi. Operahuset i Hanoi.
Del Hanoi på facebook Skriv ut

Publisert 27.august 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Forsøplet

Forsøplet. Søppel flyter ofte i gatene, og med første øyekast kan det virke skittent her. Men etterhvert blir det renere og renere. FOTO: Espen Mork Dahl

Kokekunst i Hanoi

Kokekunst i Hanoi. Maten blir ofte laget rett på bakkeplan. Det er spesielt interessant og studere kokekunsten på markedene. FOTO: Espen Mork Dahl

Overbære

Overbære. Et vanlig syn er de mange kvinnene som bærer rundt på kurver fulle av frukt som de prøver å selge. FOTO: Espen Mork Dahl

Hello, hello, motobike? Motobike?, ordene henger i luften på annenhvert gatehjørne. Det er fri konkurranse på motobike markedet, og sjåførene har ikke planer om å la noen turister slippe unna. I begynnelsen ser det ganske skummelt ut å legge sitt liv i en ukjent mopedsjåførs egenskaper, - spesielt siden trafikken her nede er et eneste stort rot. I stedet for vikeplikt eller andre overdrevne trafikkregler, tutes det for å varsle at man kommer. Og man kommer ofte fort. Det er fremdeles skummelt etter en stund, og spesielt når man tar seg tid til å studere de mange arrene på mopedsjåførenes knær. Det hjelper heller ikke å vite at det hver eneste dag, dør et stort antall mennesker i trafikk ulykker her.

Hanoi virker skittent. Det ligger hauger av søppel i gatene, ettersom renovasjonssystemet fungerer slik at man legger det på gaten, så kommer det noen andre og plukker det opp senere. Renslighet er det heller ikke så nøye med – må man tisse, så må man tisse, og da er søppelhaugene like gode som ethvert toalett.

Men når man lar byen synke inn over seg, blir man overveldet over hvor vakkert og spennende det er her.Mange av bygningene er i Fransk kolonistil, innsjøer er arkitektert inn i byen, og menneskene er vennlige og blide der de frakter seg selv rundt på moped, nipper vietnamesisk kaffe på en kafé eller lager dagens middag rett på bakken.

Spennende

Man har ikke lyst til å havne på skråplan med loven i det kommunistiske regimet, men det skal vanskelig gjøres å ikke oppsøke en av de mange ulovlige gatekafeene, som skapes og forsvinner flere ganger i løpet av en kveld. Bli ikke overrasket om du sitter der og det plutselig hersker kaos. Politiet forsvinner snart, og da kommer bordene og stolene tilbake igjen.

Her er det også nattklubber der man plutselig får beskjed om å være stille, fordi politiet står på utsiden og sjekker. De rister godt i dørene noen ganger før de forsvinner igjen. Slik kan en hel kveld foregå.Det er med andre ord nok å gjøre, og flere ting enn det visuelle som får adrenalinet til å stige.

Butikker

Her finner man alt man trenger, enten av den ekte eller fake sorten. Man vil oppdage at de fleste butikkene her nede, er smale og lange. Det er fordi de skatter av inngangens størrelse. Markedene og det ”gamle kvarteret” er absolutt verdt å besøke, og hvis man er heldig slipper man unna de lange rekkene av sykkeltaxier med overspiste tyske eller amerikanske turister som dessverre kan forekomme.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører