Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Butikker i Hoi An

Personal shopper får en helt egen betydning her nede. De flittige, hardt arbeidende kremmerne gjør sitt beste for å selge deg varer du trenger. Mer enn sitt beste faktisk.

Del Butikker i Hoi An på facebook Skriv ut

Publisert 13.august 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Butikker i Hoi An

Butikker i Hoi An. Enkle butikker som denne finner man nesten på hvert gatehjørne i Hoi An. Foto: Espen Mork Dahl

Det er ikke mange stedene man kan risikere at butikkeierne blir sjalu om du velger å handle hos andre, men salgsteknikken er ikke helt utviklet hos alle de nye butikkbestyrerne i det langstrakte landet. Vær også forberedt på smilende selgere som alltid tilbyr sine varer, uansett hvor mange ganger du går forbi den samme boden og sier nei. Sier man nei ofte kan man også risikere å bli servert sørgelige historier om hvor fattige de er, eller hvor mange familiemedlemmer de mistet i Vietnam krigen, som for øvrig heter den Amerikanske krigen her nede.

Men skal man til Vietnam, er det viktig å ha kjennskap til nettopp denne bakgrunnen, og om man tar seg tid til å lytte får man en lærerik opplevelse.

Butikkene i Hoi An, og hele Vietnam er et kapitel i seg selv. Turisme er et satsningsområde, og de små butikk bodene har dukket opp på uttalige gatehjørner de senere årene. De stilles gjerne opp på utsiden av sitt eget hus, slik at de kan ha ekstrabeholdningen tilgjengelig i et litt svalere rom, og utvalget er egentlig ganske stort, og man får alt fra tannbørster, sigaretter, alkohol, slangesprit (da mener jeg sprit med slanger i), vestlige godbiter som potetgull og sjokolade, sykler, eller mopeder, og hvis de ikke har det, er det ofte de tar seg bryet med å løpe til en annen bod for å kjøpe det for deg. De ønsker ikke å miste en kunde, og mener det er bedre at du står et kvarter og venter, enn å sende deg til andre.

Priser

Prisene er lave for vestlige turister, og selv om det opereres med en rimeligere lokal pris, og en turist pris, er forskjellen så liten at det ikke er noe å tenke på.Det er også mulig å bestille varer som du kan få senere på dagen, eller noen dager senere. De yter god service på den måten de kan, og mener slett ikke noe vondt med sin pågående salgsstil. De vil bare komme seg videre, forsørge familien og få til det beste livet de kan. Akkurat som alle andre.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK