Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Indonesia

Jakarta

I Indonesias multikulturelle hovedstad kryr det av mennesker, severdigheter og inntrykk! Her er det fargerikt, levende og lett å fylle opp minnene med minner du har lyst på.

Jakarta. By Night i den Indonesiske byen Jakarta. Bildet er tatt fra Kuningan.
Del Jakarta på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 14.april 2009.

Indonesia Fakta om Indonesia

Offisielt navn: Republikken Indonesia

Hovedstad: Jakarta

Folketall: 234 893 453

Areal: 1 919 440 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: (IDR)

Språk: Indonesisk

Retningsnummer: +62

Annonse:

Jakarta

Jakarta. Jakarta, Indonesia i skumringen.

Jakarta

Jakarta. Sport: Polo er en utbredt sport i Indonesia, og banen ved Jakarta en av de fineste i landet. Foto: wikipedia

Jakarta

Jakarta. Stolt: Innbyggerne er stolte over sin historikk, og statuen er et tegn på frihet og stolthet. Foto: wikipedia

Innvandrere fra hele verden setter sitt preg på denne storbyen på den Indonesiske øya Java, og det har på under hundre år blitt rundt 9 millioner offisielle av dem, og hovedstaden er ikke bare landets største by, men en av de største byene i Sørøst Asia. Og den har mange inntrykk, som du sikkert ikke får fordøyd ordentlig før du er trygt tilbake i hjemlandet.
Da får du heller bruke tiden der nede til å fordøye andre ting, som den utsøkte maten de er kjent for. Spesielt fisk, skalldyr, bananer og kokosmelk er spennende ingredienser her, og retter som Sop Iga Sapi og Kerak Telor er velkjente.
Jakarta har også nok av opplevelser og severdigheter som Museum Gajah –nasjonalmuseet, gamlebyen, Sea World og Ragunan Zoo som har bortimot 300 dyrearter å observere.

Krydder

kunstsentret Taman Ismail Marzuki, som er oppkalt etter den Indonesiske musikeren Ismail Marzuki, er også verdt et besøk. Senteret huser både Jakarta Kunstinstitutt og Jakarta Planetarium.
Jakarta er også et viktig handelssted for området, noe den har vært ganske lenge allerede. Den ligger nemlig ved munningen til Ciliwung, og på 15 hundretallet var det et viktig utskipningshavn for krydder.
For de minste kan et besøk til fornøyelsesparkene Ancol eller Taman Mini Indonesia Indah være et spennende besøk.
Husk at det er en storby, og det er mye trafikk, trafikkstøy og forurensing her. Men det er allikevel så mye annet å se og minnes at de fleste minnene nok vil være positive. Det vet man jo egentlig bare i etterkant, men det kan jo være verdt et forsøk.

Transport

Mange flyselskaper tilbyr turer til Jakarta fra Norge og mange hoteller i Jakarta tilbyr transport til og fra flyplassen. Det er også muligheter for offentlig transport, eller leie bil. Pakkereiser er også mulig. Innad i byen er det buss, minibuss, sykkeltaxi eller bein som gjelder.

Overnatting

Mange muligheter i denne millionbyen. Bruk tid på å finne ut hva du ønsker å bo i nærheten av.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører