Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sør-Korea

Seoul

Over ti millioner mennesker bor i Sør Koreas hovedstad Seoul. Byen har med andre ord soul, som betyr sjel, som igjen betyr at du sitter igjen med uttallige minner uansett alder. Det er en by full av historikk og modernitet, i bygg og kultur, et sted med hemmelige hager og ikke minst, i et land med en grense til Nord.

Seoul. Stort: Seoul er en storby, fargerik, forførende og forfriskenede. Foto: wikipedia
Del Seoul på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 30.april 2009.

Sør-Korea Fakta om Sør-Korea

Offisielt navn: Republikken Korea

Hovedstad: Seoul

Folketall: 49 024 737

Areal: 99 392 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Sørkoreanske won (KRW)

Valutakurs: 100 KRW = 0.7581 NOK

Språk: Koreansk

Retningsnummer: +82

Annonse:

Seoul

Seoul. Elveidyll: Seoul ligger ved elven Han, og mye av livet her dreier seg om elven. Foto: wikipedia

Seoul

Seoul. Storby: Seoul er en storby med rundt ti millioner innbyggere. Ikke gå deg vill. Foto: wikipedia

Under Korea krigen ble Seoul nesten jevnet med jorden. Men som alltid med en vinner, har den igjen reist seg, og er en moderne storby unikt forent med asiatiske gleder.
Vakkert plassert ved elva Han, har Sør Koreas hovedstad vokst siden før Kristus. Historisk er det med andre ord uttallige spennende hendelser å sette seg inn i.
Det er også mange bygninger som kan nytes i all sin gjenoppbygde prakt, og også noen som overlevde de voldsomme krigsherjingene som oppstod den gang da.
Namdaemun, byporten, er en stolthet for landet og etter nattens frembrudd valfarter mennesker hit for å se den vakre opplyste porten i all sin prakt.
Mount Inwang er også et sted å besøke og for å la tankene vandre inn i fantasien for å forestille seg livet her i tidligere år, når de unike templene åpenbarer seg for ditt ytre og indre øye.

Matgleder

Blir du mett på det visuelle kan det være godt å fylle opp med håndfast drivstoff, og det skorter ikke på spisesteder.
Men vær oppmerksom på at det kan være utfordrene å finne engelske menyer, og du bør derfor ha en utforskende glede og åpent sinn når du trenger påfyll.

Shopping

Seoul er også et sted for å oppnå rødglødende magnetstriper på visa eller master eller hva annet du har tatt med deg for å fylle opp kofferten ordentlig til hjemturen.
Her finner du alt fra verdenskjente designere til forskjellige markeder med suvenirer av mange slag.

Festivaler

Det er en hel del som skjer i Seoul gjennom året, og det finnes blant annet forskjellige Festivaler.
Den mest kjente er Hi Seoul Festivalen, som avholdes fire ganger i året, etter årstidene. Her kan man få en spesiell tilnærming til byens kulturelle gleder, både i fortid og nåtid.
Harvest Moon Festival er også svært viktig, og feires i hele landet. I tillegg har du muligheten til å feire Buddhas bursdag i april/mai.
Reiser du med barn, bør også temaparken Everland oppleves.

Transport

Det er flere flyplasser tilknyttet denne byen, og flere selskaper som tilbyr reiser hit. Mange tilbyr også pakketurer, som kan være et smart alternativ. Et tips er å bruke tid på å sammenlikne priser. Det kan man tjene på.
Lokalt kan taxi være et bra alternativ. Det finnes mange av dem, o man kan både stoppe de på gata og bestille dem. Det går også flere busser og de har et utbredt undergrunnsbane system.
Men som alltid, sørg for å bruke bena litt og. Da får man mer tid til å la inntrykkene synke inn. 

Overnatting

 Her har du alt fra dyre hoteller til billige hoteller og vandrehjem, så man bør finne noe for enhver smak, og lommebok.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører