Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Taiwan

Taipei

Taiwans Taipei er en storby av dimensjoner! Her kan du shoppe til du dropper, eller spise til du gjør det samme! Og hvis ikke det er nok, så er karaokebarene et bra tips! Det er med andre ord mange opplevelser som venter deg i byen som enkelt sammenliknes med andre, mer kjente, verdensmetropoler!

Taipei. Jungel: Taipei er en fargerik og stor jungel av byggverk. Kaotisk og bråkete, men alikevel full av sjarm. Foto: istockphoto.com
Del Taipei på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 7.juli 2009.

Taiwan Fakta om Taiwan

Offisielt navn: Republikken Kina (Taiwan)

Hovedstad: Taipei

Folketall: 22 858 872

Areal: 35 980 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (TWD)

Språk: Mandarin-kinesisk

Retningsnummer: +886

Annonse:

Taipei

Taipei. Visuell: Taipei er visuell på mange måter. Her kan du nyte bygninger, mennesker og eksotisk natur. Foto: wikipedia

Taipei

Taipei. Storvokst: Med rundt 6 millioner mennesker er Taipei en storby av dimensjoner, og har vokst inn i landskapet. Foto: wikipedia

Taipei

Taipei. Storby: Tapei er stor, og opplevelsene mange. Gjør deg klar for kulturelle og eksotiske opplevelser på rekke og rad. Foto: wikipedia

Made in Taiwan har ofte vært en litt utskjelt label, men ikke nå lenger. Taipei er landets største og viktigste by – slik en hovedstad skal være, og her mangler det ikke på noe!
Byen er lokalisert ved Danshui elven i den nordlige delen av landet. Her har den vokst seg stor og levende helt fra 1700 tallet, og ønsker deg velkommen til å forsyne deg av alt den har fått til.
Du får faktisk to byer i en, ettersom den er todelt. Den ene delen består av trange smug og gater med tradisjonell Taiwansk atmosfære, mens del to er mer moderne og innehar fancy butikker og alt du trenger av spisesteder og kafeer.
Men selv om den tidligere nevnte labelen er kjennemerket på rimelige gjenstander, er dessverre ikke Taipei like rimelig.

Made in China

Taiwan har sterke bånd til Kina, på godt og vondt for innbyggerne. Men man kommer uansett ikke utenom denne kinesiske påvirkningen når man er her. Taipei har blant annet verdens største samling av Kinesisk kunst på Nasjonalmuseet, med over 700 000 gjenstander!
Du stifter også bekjentskap med de kinesiske båndene gjennom maten, og det er mange flotte restauranter og spisesteder for å gjøre nettopp det!

Fascinerende bygg

Taipei har flere byggverk som er verdt å bli kjent med. Et av de mest spesielle og særegne er Lin Antai bygget, som ble reist på slutten av 1700 tallet. I disse dager er bygget lokalisert ved Pinchiang park, og er en studie i tidligere tiders byggekunst!
En annen severdighet verdt å stifte bekjentskap med er Taipei 101, en av verdens høyeste bygninger med sine 508 meter. Hit valfarter turister for å nyte utsikten over denne fascinerende byen.

Forurensing

Taipei sliter en del med forurensing, både gjennom bråk og mer miljøfiendtlige måter, og det bør man være oppmerksom på før man velger å reise hit. Det er ikke et sted for rolig avslappende idyll, men mer et sted for pulserende liv. Har du pusteproblemer av noe slag, kan det være smart å legge turen til et annet sted, eller tilbringe ferien i Taipeis botaniske hage, som er en eksotisk idyll.

Transport

Flere reiseoperatører tilbyr billetter til Taipei, med varierte priser. Man kan også komme seg enkelt til byen, fra andre asiatiske byer. Skiltingen innad i byen kan være forvirrende, så benytt et kart når du skal saumfare byen. Benytt deg gjerne av offentlig transport, som er utbredt.

Overnatting

Vandrehjem, lavprishoteller, dyre hoteller og mer. Taipei har overnattingsmuligheter for alle behov! Bruk tid på å finne ut hva du ønsker å bo i nærheten av, eller la prisen avgjøre. Det er opp til deg.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører