Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Faro

Portugals paradisby Faro, sees ikke lenger på bare som en landsby med en flyplass. Men stemningen gir fremdeles den uoppdagede landsbyfølelsen, blandet med en touch av Nice.

Faro. Magnetisk: Faro er vakker, og magnetisk. Minnene sitter fast. Foto: istockphoto.com
Del Faro på facebook Skriv ut

Publisert 6.november 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Eksotisk

Eksotisk. Faro Katedralen er eksotisk og vakker, som så mye annet her. Foto: Glen Bowman

Gamleby

Gamleby. En vandring i gamlebyen er en særegen og flott opplevelse. Foto: Marc Ryckaert

Marina

Marina. Faros marina er idyllisk og egner seg godt for en flott gåtur. Foto: Valter Jacinto

Tidligere var det ikke mange som visste hva Faro egentlig kunne tilby. Mange trodde rett og slett det bare var en flyplass. Det er feil!

Faro er hovedstaden i Porugals sydlige provins, Algarve, og har en herlig atmosfære, sydlandsk stemning og en strand som man kan komme til å savne.

Derfor er det ikke så rart at flere og flere mennesker stadig oppdager denne perlen hvert eneste år. Plasseringen er fantastisk, menneskene er kjent for å være blide og sjarmerende, matopplevelsene står i kø, temperaturen er god, og prisene er upåklagelige. Hva mer ønsker man seg egentlig av et reisemål?

Shopping?

Ja, de har det og. Et enormt kjøpesenter, Jumbo, ligger rett utenfor sentrumsområdet, og har stort utvalg i hva du måtte ønske. I tillegg kryr det av historiske og kulturelle monumenter.

Her kan du ta deg en pause i solingen for å besøke museer som Infante Dom Henrique, Antoniano og Ramalho Ortigão museet, eller nyte Nossa Senora da Assuncão, den romerske katedralen eller São Fransico- kirken.Mange har sammenliknet byen med franske Nice, et hederstegn, som de forhåpentligvis klarer å ta vare på. Men allikevel er Faro noe helt eget. Som turist her bør du også ta del i de portugisiske gledene for matganen som vin og utsøkte fiskeretter, og da passer det bra at det også kryr av utsøkte restauranter og sjarmerende kafeer her.

Transport

Mange muligheter for å fly hit, ettersom det har utviklet seg til et populært feriested. Flyplassen Faro, ligger ikke langt unna bysentrum. De fleste severdighetene er lokalisert innenfor et relativt lite område. Det samme er hotellene, noe som gjør at man ikke trenger så mye transport når man er her. Men det er et utviklet bussnett, som kan benyttes.

Overnatting
Hoteller i forskjellige priser og klasser. Mange muligheter. Flere operatører opererer med pakketilbud. Sjekk på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører