Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Kefalonia

En idyll av sandstrender, arkitektur, blått hav og fredelig liv. Kefalonia er den største av de joniske øyer, fremdeles skånet for masseturisme, og et unikt sted for romantikk og ekte glede.

Kefalonia. Utsikt over Myrtos stranden på Kefalonia, Hellas.
Del Kefalonia på facebook Skriv ut

Publisert 14.august 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Populært

Populært. Turster fra store deler av verden har forelsket seg i Kefalonia, og å gå på kafè er en sosial affære.

Strandet

Strandet. Det er mange som strander på strendene på Kefalonia. Ikke unaturlig så vakre de er.

Vidunder

Vidunder. Kefalonia er et flott sted, og utkikkspunktene på øyen, bør brukes flittig.

Lenge lå de joniske øyer under italiensk styre, og også i dag preges øyene av fargerik arkitektur fra den gang da. Kefalonia er intet unntak og øyen sies å minne om Venezia i sin byggestil og husform.

Langs kysten kryr det av fargesprakende fiskelandsbyer som gir et kunstnerisk innslag i vegetasjonen som varier fra olivenlunder og grønne barskogbekledde daler til karrige fjell og grottesjøer.

Strendene her er også meget vakre og sies å være blant de beste i Europa. Her kan man snorkle, dykke eller bare vasse for den saks skyld, og se på det rike undervannslivet gjennom det klare vannet.

Myrtos Beach er den mest kjente, der den ligger og lokker innimellom flotte kalkstensklipper, og som ble udødeliggjort sammen med Antisamos Beach i filmen ”Kaptein Corellis Mandolin. Det er også på denne øyen Lady Diana og prins Charles forlovet seg, en hendelse som ikke har gjort den romantiske sfæren mindre.

Kefalonia er et fredelig sted, med tid til nettopp slike romantiske eskapader. Men det har ikke alltid vært slik. I 1953 ble øyen rammet av et jordskjelv som la mye av øyen i ruiner. Mange familier ble rammet av katastrofen, og det tok lang tid før livet igjen ble fredelig her. Det var faktisk bare en by som stod igjen etter skjelvet, nemlig Fiskardo. I dag er Fiskardo full av jet settere og deres yachter. En opplevelse det og.

En annen opplevelse er Melissani, en underjordisk innsjø, hvor du må vandre gjennom en grotte for å komme frem. Her det et fantastisk lysspill i samspill med sjøen og stalakittene som henger fra taket.

Kefalonia er også et yndig sted å nyte gatekafeer og restauranter, og skilter med utsøkte matrettet fra utsøkte råvarer. Man kan med andre ord la sine kulinariske fantasier få fritt utløp.

Transport

Kefalonia begynner å vokse i charteroperatørenes øyne, og man kan reise direkte fra Norge og Stockholm. Flyplassen ligger ved byen Lassi, og siden det er en relativt liten øy, er det ikke så langt til de fleste byene. På selve øyen er bil, moped eller motorsykkel det beste alternativet.

Overnatting

Som nevnt så har reiseoperatører begynt å få øynene opp for øyen, og pakketurer tilbys for en relativt rimelig penge. Ønsker man å reise til Kefalonia på andre måter, og vil finne hotell selv, bør man bruke litt tid på å finne ut hva som passer best.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører