Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Kambodsja som reisemål

Bakken er ikke like rød, blodet har trukket inn i jorden, men minnene er der. Kambodsja er spennende, grusomt, vakkert og vondt. En vandring gjennom menneskers brutalitet, men på vei mot en vakker fremtid.

Del Kambodsja som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 2.november 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Kambodsja Fakta om Kambodsja

Offisielt navn: Kongeriket Kambodsja

Hovedstad: Phnom Penh

Folketall: 13 124 764

Areal: 181 040 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (KHR)

Språk: Khmer

Retningsnummer: +855

Kambodsja: Pekere

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Kambodsjas historie

Kambodsjas historie. Landet har en blodig og vond historie, men en lys fremtid. Arkitekturen forteller mye om landets forskjellige epoker. Dessuten er det nasjonale museet absolutt verdt et besøk. Foto: Adam Carr

Motobike

Motobike. Det er nesten umulig å ikke få nærkontakt med en motobike på den ene eller andre måten i det fattige landet. Foto: Justin Watt

Kambodsja er et spennende og spesielt land, med en vond og rik historie. Røde Khmer, det politiske partiet med Pol Pot i spissen, som satt på makten mellom 1975 og 1979, skapte den største delen av den triste nyere historien. Millioner av mennesker ble drept, regelrett henrettet, plyndret og voldtatt under dette regime som ønsket å gjenskape det storslagne riket de hadde vært tidligere. Deler av ideen virket til å ville utrydde all selvstendig tenkning, og spesielt ble buddhistiske munker, intellektuelle med vestlig utdannelse og personer med briller eller på andre måter så ut til å være intelligente, henrettet. Før det var det Vietnam krigen som drepte og raserte landet. Vietcong pleide nemlig å frakte våpen fra nord til sør, gjennom landet, og amerikanerne svarte med å bombe mer enn noe annet sted i verden.

Kambodsja har derfor lenge vært et land utelukket for turisme – et land man fryktet med gru, et sted man ikke ville være enten som innbygger eller utenfra. Det er ikke langt tilbake i historien vi skal bevege oss for å finne igjen disse grufulle handlingene, men uansett ligger de bak. Nå er det fremover innbyggerne i det fattige landet kikker, og som en del av dette er turisme blitt et nøkkelord. Landet, som er en del av Indokina, og som grenser mot Thailand, Laos og Vietnam, har et vidt spekter å vise frem. Klimaet er tropisk-varmt og fuktig, naturen er overveldende med fjell, palmer og et rikt planteliv.

Menneskene er nysgjerrige og vennlige - rike på så mangt, men fattige på så mye, med en historie som aldri må glemmes og minner som må vises frem. Det er mange tiggere rundt turistattraksjonene – lemlestede kropper med tomme kopper og barn som har lært seg å si ”one dollar”. Det er ikke et sted man lukker øynene, men mer et sted man åpner de og ser virkeligheten.

Kambodsja har mange attraktive turist steder: Angkor-vat – en av verdens mest spektakulære byggverk, ble reist av kong Suryavarman II, som mente han var en reinkarnasjon av Buddha, på 1100 tallet, hovedstaden Phnom Penh med østlige mystikk, sjarme og fransk arkitektur, sjarmerende landsbyer ved Mekong elven og kritthvite badestrender for avslappende dager. Også steder som Siem Reap- i Angkor Wat området og Battambang anbefales.

Det er ikke noe å si på prisene når man er vestlig turist i Kambodsja, det meste her er rimelig i vår målestokk. Men man skal være litt forsiktig med hva man inntar av mat. Som andre asiatiske steder, er det ikke sikkert magen din tåler de nye bakteriene som kan forekomme. Det er også smart å forhøre seg med lege om hvilke vaksiner som trengs for å reise trygt. Veldig mange reisebyråer har begynt å tilby pakketurer til landet – en trygg måte som garanterer få problemer og komfort, men en annen løsning kan være å reise til et av nabolandene for en rimeligere penge, og deretter ta et regionalt fly, buss eller båt inn i landet.

Det finnes hoteller i mange standarder og prisklasser her, og det kan være smart å sjekke på forhånd.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK