Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Danmark

Billund

Danmark er et land med et folk som i årevis har fått mennesker til å valfarte over grensene. Et sted for å være barnslig og leken, for å oppleve og virkelig bygge relasjoner. Legoland er et plastparadis – litt som Mekka, for alle, oppbygd av over 50 millioner klosser.

Del Billund på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Danmark Fakta om Danmark

Offisielt navn: Kongeriket Danmark

Hovedstad: København

Folketall: 5 447 084

Areal: 43 094 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Danske kroner (DKK)

Valutakurs: 100 DKK = 133.84 NOK

Språk: Dansk

Retningsnummer: +45

Annonse:

Gleder

Gleder. Det er liten tvil om at Legoland i Billund innbyr til lekne gleder.

Miniland

Miniland. Bryggen i Bergen er ett av de fantastiske bymiljøene som Legoland tilbyr i miniutgave.

Presidenter

Presidenter. Til og med Mount Rushmore har blitt foreviget i lego. Det sies at rundt 1,5 millioner klosser gikk med til byggingen. Foto: Arne List

Legoland ligger idyllisk til i Billund på Sør Jylland og trekker årlig millioner av turister til det relativt lille stedet. De fleste kommer fra Danmark selv, eller nabolandene som oss nordmenn og svenskene, men vi er alle på jakt etter det samme.

Legoland er ikke bare en opplevelse der og da, men en sjelevandring på vei tilbake til den aldri forsvunne barndommen. Uansett om man er gammel eller ung, finner man glede. Man får utforsket seg selv, sine kreative grenser og sin trang til å skape.

I dag finnes det mye mer å gjøre og oppleve enn i starten, da det kun var miniatyrbyer i lego som var trekkplaster. Men Miniland, som det kalles, er absolutt verdt et besøk fremdeles. De tro kopiene av verdensberømte bygninger og bymiljøer i lego, er et unikt og spesielt skue. For de minste er duplo land og dets karuseller og minitog tilpasset deres aldersgruppe et must.

Men Legoland tilbyr mer. Her har man Imagination zone – dataspill, interaktiv legobygging og 4-dimensjonal kino, Legoredo town – cowboyland med gullgraving og karuseller, Knights Kingdom/ adventure land – middelaldersinspirerte actionfylte aktiviteter og berg og dalbane for de litt eldre barna, Piratland –båttur gjennom klippegrotten og forbi piratenes fest og Lego city – hvor hele familien kan leke brannmenn og slukke branner.

For øvrig started Lego eventyret med Ole Kirk Christiansen som begynte å lage treleketøy i 1932. Etter andre verdenskrig var plastikk et velegnet materiale, og sønnen Godtfred Kirk Christiansen oppfant senere koblingssystemet som har gjort legoklossene verdensberømte og elsket.

Men Billund har faktisk andre ting å tilby også. Det er et relativt rolig sted, spesielt om aftenen og i helgene, og man kan få følelsen av å ha byen for seg selv, men det er nok å finne på.

Beliggenhet er spesielt bra, og i området finner man noen av Danmarks beste sykkelruter og fiskesjøer. Mulighetene for å gjøre gode kjøp her er også til stede, da byen innehar butikker for de fleste formål. Skal man derimot skikkelig på handletur, anbefales det å dra til Vejle eller Kolding.Selve byen er også blitt kjent for sine mange rundkjøringer og bruk av kunstverk i utsmykkingen.

Transport

Mange reisebyråer tilbyr pakketurer med ferge og hotell, og det kan ofte være smart å bli med på en slik tur. Billund flyplass er også en anerkjent flyplass med mye trafikk, og det tilbys fly hit fra forskjellige norske byer.

OvernattingByen har mange overnattingsmuligheter som hotell, vandrehjem, ferieleiligheter, motell og camping, så her er det noe for enhver smak og lommebok. Det er best å sjekke litt på forhånd for å oppnå best pris. Legoland har også et eget hotell, Hotell Legoland, som er et eventyrinspirert og lekent sted vel verdt et besøk.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører