Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Aberdeen

Skottlands tredje største by, bygget på olje og fisk, med minnerik arkitektur fra middelalderen. Aberdeen er unik - både fargerik, kjent som rosenes by, og grå.

Aberdeen. Scotsk: Aberdeen er en av Scotlands største byer, og inneholder noe for enhver smak. Foto: istockphoto.com
Del Aberdeen på facebook Skriv ut

Publisert 2.desember 2008. Sist endret 10.januar 2010.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Annonse:

Hageby

Hageby. Aberdeen blomstrer i fantastiske hager, og er kjent for sine fargerike blomsterkreasjoner. Foto: PMJ (wikipedia.org)

Historisk

Historisk. Aberdeen er en historisk by. Kings College viser en del av byens storhet.

Unikt

Unikt. Aberdeen er unik på mange måter, noe mange av byggverkene indikerer. Foto: wikipedia.org

Byen ligger i Sørøst skottland, og var tidligere to landsbyer som vokste frem på hver side av elven Don.

Klimaet er som resten av Skottland, kaldt og grått, med litt varmere sommervær. Men det er heldigvis flere ting man kan få opp temperaturen på her.

Det kryr av restauranter, puber og barer, og Aberdeen er kjent for å ha et glimrende uteliv med lystige Skotter og turister. Men her har man også muligheten til å ta del i enda flere kulturelle gleder, og det er et stort spekter av kunst og kulturtilbud. Noen av de mest kjente er: His majesty`s theatre, som sammen med The music Hall og The Lemon Three utgjør the granite mile ved Union street. Også kjent som inngangsporten til byens butikker.

Aberdeen Art Gallery er også kjent som et spennende sted som blant annet stiller ut verker av yngre skotske og engelske kunstnere. Muligheten for å oppdage nye talenter er så absolutt tilstede.

Sjøen har en viktig plass i byen, mye takket være oljeeventyret som for virkelig har satt stedet på kartet, og det er lett å skjønne at innbyggerne setter pris på sitt hav. Når du først er her bør du legge turen til Aberdeens Maritime museum, hvor blant annet oljeeventyrets historie tilkjennegies.

Men det er mer å se i rosenes by.

Gamlebyen eller Old Aberdeen sjarmerer med sine brostensgater, King`s College Chapel og St. Machar`s Chatedral som er vakre i sin arkitektur, og som gjør seg godt i linsa og i albumet over feriesteder. Byen har også et bra utvalg av restauranter hvor de serverer gode kjøtt og fiskeretter. Et must i Skottland, er å smake på nasjonalretten Haggis. Selv om det ikke akkurat pleier å bli spesielt godt anbefalt.

Transport

Aberdeen flyplass ligger noen kilometer på utsiden av sentrum, men det er gode transportmuligheter. Innad i byen er det bil, taxi, buss og t-bane muligheter, blant annet. Altså mange måter å komme seg rundt på.

Overnatting

Hoteller og gjestehus er noen av mulighetene. Det varierer i pris og standard, så bruk tid på å finne noe som passer.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører