Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Østerrike

Salzburg

En spennende by hvor du straks føler deg hjemme. Her er Mozarts fødested, yrende folkeliv og de nærliggende alpene som frister med sitt pudderdekke, høytflygende 360`er og en feit Kallis 90.

Salzburg. Topptur: Salzburg er stedet for flere former for toppturer, men også andre opplevelser venter på deg i denne vakre byen. Foto: istockphoto.com
Del Salzburg på facebook Skriv ut

Publisert 26.oktober 2007. Sist endret 10.januar 2010.

Østerrike Fakta om Østerrike

Offisielt navn: Republikken Østerrike

Hovedstad: Wien

Folketall: 8 199 783

Areal: 83 870 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +43

Annonse:

Festning

Festning. Hoensalzburg festning er et mektig syn der den ligger og passer på byen. Foto: wikipedia.org

Luftig

Luftig. Flott oversikt over Salzburg fra Untersberg mountain. Foto: wikipedia.org

Mozart

Mozart. Salzburg er Mozarts fødested, og innbyggerne vet å sette pris på deres stolte bysbarn. Foto: wikipedia.org

Nattestid

Nattestid. Byen er et flott skue nattestid, og har et innbydende natteliv. Foto: wikipedia.org

Salzburg som er Østerrikes fjerde største by, og som ligger omtrent midt i landet, er en godt bevart perle av ny og eldre arkitektur - spesielt gamlebyen, med sin verdenskjente barokk arkitektur, og som er plassert på UNESCOs world herritage liste, idyllisk natur – alpene setter sitt særegne preg på området, musikk – det var her det verdenskjente musikalske geniet Mozart ble født inn i verden, en verden han har vært med på å komponere verdenshistorien om gjennom sine elskverdige toner, og så mye, mye mer.

For mange er han kun et minne, og hans fødested en prikk langt der nede et sted, for Salzburg er også et sportsmekka for ski og brett entusiaster.Med sine høye alpetopper, pudret med snø, er det et herlig sted å slippe seg fri og flyte nedover de bratte bakkene.

Populære skiområder som: Bad Hofganstein, Wagrain, Saalbach-Hinterglemm, Kitzbuel og Zell am See ligger i området rundt, og er yndige steder å ta skientusiasmen helt ut, og øve seg på, eller vedlikeholde, sine flyvende triks – som en Kallis 90. For de mange som ikke vet hvordan triks det er, kan jeg fortelle at det er en kompis som stadig prøver seg på en 180.

Med rundt 22 skiområder og i underkant av 2000 km løypenett ligger forholdene til rette for å endelig komme helt rundt. På sommeren er de samme områdene yndige steder for flotte fotturer i nydelig natur. Sommerstid finnes det også et utall av badesteder, naturskjønne golfbaner, seilemuligheter og fiske.

Byen har også et yrende kulturliv, med mange flotte severdigheter. Regionen er besmykket med slott, kloster, middelalderfestninger, museer, gallerier og byens hvite gull – saltminer til åpen beskuelse. Dessuten finnes det flust av markeder, fester og festivaler som man kan ta del i. Det er også et yndig shoppingsted med et stort utvalg av butikker i og rundt den anerkjente gågaten Getreidegasse.

Mozart har også satt sitt preg på byen i form av den lokale kaken, Mozart kulen, er en herlig søtsak som anbefales å nyte med en varm kopp hvit kaffe, slik han selv drakk den.

Transport

Det er mange flygninger til det populære stedet, og flyturen tar rundt to og en halv time. Det kan være lite plasser å oppdrive i de populære sesongene, så best å sjekke i god tid, hvis det er da du ønsker å reise.

Overnatting

Gode hoteller, men også her best å sjekke i god tid. Det er også mulig å leie hytter, luksushytter og leiligheter.


domming