Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Serbia som reisemål

Turbulent fortid, spennende fremtid for det tidligere Østblokklandet Serbia, som har reist seg igjen, og igjen, og fanger deg, flørtende, med spennende opplevelser.

Del Serbia som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 3.oktober 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Serbia Fakta om Serbia

Offisielt navn: Republikken Serbia

Hovedstad: Beograd

Folketall: 10 147 398

Areal: 88 361 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (RSD)

Språk: Serbisk

Retningsnummer: +381

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Middelaldersk i Serbia

Middelaldersk i Serbia. Fortet Bac i Vojvodina er et vakkert skue, som trekker tankene tilbake til tidligere tider.

Serbias nasjonalforsamling

Serbias nasjonalforsamling. Nasjonalforsamlingens lokaler er henrivende

Juni 2006 ble Serbia selvstendig fra Montenegro, og den unge republikken med rundt ti millioner innbyggere, har begynt å bli et yndig feriemål. Landet har et rikt tilbud, som appellerer til mange. Her kan man nyte storslått natur, ha en aktiv ferie med fjellklatring, gå på historisk kulturelle vandringer gjennom epoker fra tidligere tider, slappe av og samle krefter på et av de mange spa hotellene, slite seg ut på et av de døgnåpne utestedene, eller suge til seg minnerike gleder fra en av de mange, hyggelige, landsbyene.Menneskene er vennlige og prisene er rimelige i landet som grenser til ikke mindre enn åtte land, nemlig Montenegro, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Ungarn, Romania, Bulgaria, Albania og Macedonia.

Hovedstaden er Beograd, og den sjarmerer deg med sine Elvebåter, uteliv og livsglede, og er den største og best kjente byen i landet. Men Universitetsbyen Novi Sad, Serbias nest største by som ligger nord i provinsen Vojvodina ved Donaus bredder trekkes også frem som et unikt paradis og et sted å få med seg når man besøker landet. Her kan man oppleve Fortet Petrovaradin, som ble bygget på 16-1700 tallet, det anerkjente Nasjonalteateret, og like i nærheten ligger Fruska Gora, Vojvodinas nasjonalpark med over 1500 plantearter og store muligheter for rekreativ turisme. Det er nok av severdigheter i landet med den krigsherjede fortiden. Her kan man oppleve landsbyen Kovacica, med innbyggere av slovakisk opphav. Byen er på UNESCOs World Herritage list, Gamzigrad ruinene fra den romerske storhetstiden som ligger i nærheten av Zajecar og Lepenski Vir `s unike forhistoriske monumentale steinfigurer, for å nevne noe.

Serbia gror, og verden gror med dem. Et stort høydepunkt for serbere er at de neste år skal arrangere Grand Prix, et elsket innslag i det østeuropeiske landet, men det finnes også andre festivaler og festligheter.

Exit fest, den største musikkfestivalen i sørøst Europa arrangeres årlig i et fantastisk fort i Novi Sad, Beograd båtfestival som hvert år arrangeres på Byens elver og Beograd ølfestival som er en hyllest til øl drikke kultur, er noen av dem.

Serbia er altså på vei til å bli et yndig sted å legge ferien sin, og her har man tilbud nok til å gjøre som man vil, og det er jo ofte det en ferie handler om.

Transport

Flere og flere reisebyråer og flyselskaper har begynt å tilby turer til Serbia, det kan derfor lønne seg å sjekke litt forskjellige tilbud før man bestiller reisen.

Overnatting

Det er mange muligheter for å finne gode og rimelige hoteller i Serbia. Det lureste er å sjekke litt på forhånd.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK