Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Genova

Verdens eldste republikk forteller at byens historie er svært spennende. Men det er også din egen, etter å ha vært her og tatt del i dens gleder.

Genova. Sjarm: Genova er historisk, spennende og full av sjarm. Foto: wikipedia
Del Genova på facebook Skriv ut

Publisert 16.april 2002. Sist endret 14.april 2009.

Genova er en havneby nord i Italia, og har de samme arkitektoniske kjennemerkene som så mange andre italienske byer – den fantastiske byggestilen som lar deg undre på hvorfor man valgte å videreutvikle diverse byggemetoder.
Men den har noe mer ved seg, for selv om så mange andre italienske byer er kjent for liknende stil, er allikevel Genova helt spesiell gjennom sin middelalderske arkitektur.
Men Genova er unik på flere måter.
Byens befolkning er i underkant av millionen, og det er hovedstad i området Liguria. I et historisk perspektiv har det vært mye storhet knyttet til byen.
Det var en av de mektigste republikkene i middelalderen, og har også vært en del av Frankrike.

Berømtheter

Det mangler heller ikke på berømte bysbarn, og Columbus, admiral Andrea Doria, Giuseppe Mazzini og arkitekt Renzo Piano er noen av Genovas barn.
Av severdigheter er Palazzo Ducale, bryggen Porto Antico, paleene i Via Garibaldi, akvariet, katedralen Cattedrale di San Lorenzo verdt å få med seg.
I tillegg er det flere museer og parker, hvor man kan tilbringe tid.
Genova er jo også en havneby, og mye av livet her dreier seg rundt nettopp sjøen. Det er en nydelig utsikt utover det blåstrakte havet nede fra havneområdet. Et annet must er å besøke Piazza de Ferrari og nyte arkitekturen rundt, og livet her.
Genova er også en universitetsby, som gjør bybildet fargerikt, spennende og pulserende.

Transport

Genoa Internasjonale flyplass ligger noen kilometer utenfor sentrum, og noen reiseoperatører tilbyr turer hit.
Man kan også fly til nærliggende flyplasser og transportere seg derfra med offentlig transport eller leiebil. Enkelte hoteller tilbyr også henting på flyplassen som en del av oppholdet.

Overnatting

Mange muligheter for å sove godt i Genova. Hoteller som Ac10 Genova Hotell, Starhotell President, Europa Hotell og Torre Cambiaso Hotell er noen av hotell tilbudene her. Sjekk pris og stjerner på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører