Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Palermo

På Sicilias sørkyst ligger denne sjarmerende byen og frister med sin sydlandske sjarm. En by preget av gudfaren, spesielt i norske hoder, og som et stykke Italiensk kake av den edlere sorten - unikt, vakkert og fremmed, men allikevel lett å ta ett stykke til, helt til kaken er borte. Men fortvil ikke, da kommer det bare en ny.

Palermo. Forunderlig: Palermo er vakker, innbydende og noe helt eget. Et forunderlig sted med mye historie. Foto: istockphoto.com
Del Palermo på facebook Skriv ut

Publisert 5.juni 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Historisk

Historisk. Palermo er historisk, og full av sjarm. Her finner du mange flotte arkitektoniske verk. Foto: Bernhard J. Scheuvens

Religion

Religion. Religion betyr mye for Sicilianere, og Katedralen i Palermo er fantastisk både inni og utenpå.

Samlingssted

Samlingssted. Piazza Pretoria er vakkert, og her samles de lokale på kveldstid. Foto: wikipedia.org

For hvis man skal fortsette å sammenligne Palermo og dens opplevelser, med å spise kake, vil man ha fortært mange av dem før ferieturen er over. Man kommer ikke utenom flimrende Gudfarenfilmsnuter på hjernehinnen når man snakker om Sicilia, Corleone eller Palermo, men det er ikke så mye som vitner om mafiavirksomhet i våre dager, for her kryr det av fredsomme mennesker i vakre omgivelser. En smak av verden, med påvirkning fra tysk, spansk og arabisk kultur og historie. Men under turistoverflaten finnes det som regel mange hemmeligheter.

Det var et kulturelt sentrum tidligere, men har nå blitt et ferieparadis med flyktige raske rytmer, som Italia ellers, men allikevel særegent nok til å oppleves for seg selv.

Her kryr det av spennende markeder, hvor man kan vandre hvileløst rundt og shoppe opp bagasjekvoten, pompøse villaer som får deg til å måpe og drømme og parker hvor du kan nyte livet på ekte italiensk.Og det ekte italienske kan like enkelt være vakkert som stygt, noe du vil oppleve når du lar gatene føre deg gjennom fantastiske middelalderbygninger side om side med arkitektoniske blokkhus fra en designløs tidsalder -70 - tallet, hvor mange har det til felles at de bekles med dagens klesvask.

Det er kanskje nettopp dette som gjør Palermo til et unikt og spennende sted, det er ikke en perfekt by, men allikevel har den en tiltrekningskraft og en evne til å flørte, ikke som vanlige italienere som frir til alle blondinene de ser, men med en ekte sjarm, og en virkelig forførende trollbinding.

Dessuten finner du også middelalderkirker med arabiske kupler, monumenter fra normanner æraen og spanske kirker. Det er litt som å ha en partner der man opphøyer det vakre, og overser det mindre vakre selv om man også blir glad i den delen, slik er Palermo.

Byens hovedgater, Via Roma, Via Ruggero Settimo og Via Maqueda, er fulle av shoppingsteder, kafeer og restauranter, og man kan lett legge seg til Italienske vaner.

Transport

Palermo flyplass ligger noen kilometer på utsiden av byen, med mange transportmuligheter til sentrum. Buss og tog tar deg enkelt rundt i byen, for en rimelig penge. Taxier finnes det, men de kan være dyre. Avtal alltid pris på forhånd.

Mulighet for leiebil er også til stede.

Overnatting

Hoteller, vandrehjem og bed & breakfast er noe av det du kan velge i. Prisene varier, det samme gjør standarden. Sjekk på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører