Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Annecy

Velkommen til Frankrike! Velkommen til Annecy! Velkommen til et eventyr i form av fantastiske byggverk, minnerik fortid og en nåtid som du bestemmer helt selv. Annecy byr på opplevelser av det hyggelige slaget, ta de om du kan.

Annecy. Svevende: I Annecy svever du, enten det er gjennom historien, gjennom skibakken, eller gjennom lufta. Foto: istockphoto.com
Del Annecy på facebook Skriv ut

Publisert 16.april 2002. Sist endret 7.august 2009.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Annecy

Annecy. Vakker: Annecy er et innbydende og vakkert sted, med sjarmerende arkitektur og unik natur like i nærheten. Foto: istockphoto.com

annecy

annecy. Flott: Franske følelser finner veien til deg i de vakre omgivelsene i Annecy. Foto: wikipedia

Her er det visuelle i fokus, enten det er gjennom menneskeskapte verk eller naturskapte. Omgivelsene er uansett utsøkte og franske. Annecy er vakkert plassert ved innsjøen med det samme navnet, og er nabobyen til den mer kjente byen Chambery.
Rundt 50 000 innbyggere utgjør kjernen i byen, men stadig flere turister vender nesen mot det vakre stedet med det fengende navnet.
Byen innehar også et av frankrikes mest fotograferte bygg, nemlig Palais de I`Isle som også omtales som Det gamle fengsel.
Men har du mer kamera kommer du nok til å peke linsen og justere blender og lukkertid mot flere ting enn bare det gamle fengselet. Blant annet huser byen Annecy slott, to utsøkte katedraler, fontener, broer og vakre hager, som den europeiske hagen.

Fjell

Du slipper ikke unna de majestetiske fjellene når du er her. Deres tiltrekningskraft har fungert gjennom århundrer, og utgjør et vakkert visuelt bakteppe for den også arkitektonisk vakre byen.

Sport

Både sommer og vinter er det et ypperlig sted for sportslige utfoldelser. På vinteren spesielt ettersom den ligger nære alpene. Skientusiaster har i årevis flokket seg til byen, og det er lite som tyder på at det kommer til å slutte. Faktisk konkurrerer de mot Oslo om å få holde OL i 2018.

Shopping

Byen innehar flere muligheter for å kjøpe seg blid, om det skulle være nødvendig. Her finenr du skobutikker og klesbutikker av variert slag.

Filmfestival

Annecy er også stedet for filmentusiaster. Helt siden 1960 har de vært verter for Annecy Internasjonale Animert fil festival, noe som skaper et kreativt og lekent miljø.

Mat

Som ellers i Frankrike får du servert utsøkt mat her. De legger sin flid i å skape kulinariske gleder for alles ganer, og det er bare å nyte og lære. Fransk vin, kjenner vel de fleste allerede til. Du finner også flere barer og nattklubber her.

Transport

Man kan enten fly til Annecy eller en nærliggende by som Geneve, som ligger rundt 35 kilometer unna. Mulighetene er der, så ta den! Mulighetene for å leie bil, sykle eller traske, for å oppleve mer av byen og de nærliggende områdene, er mange. Ta de og!

Overnatting

Hoteller med særpreg, eldre hoteller, moderne hoteller og flere av dem også komfortable hoteller. Annecy har mange valg!


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører