Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Thessaloniki

En by kjent for sitt hvite tårn, som tidligere var et fengsel. I dag er det også andre ting som fengsler i Thessaloniki, Hellas nest største by, og Macedonias største.

Thessaloniki. Solrikt: Thessaloniki omfavner deg med varme og sjarme. Lad batteriene, nyt livet. Foto: istockphoto.com
Del Thessaloniki på facebook Skriv ut

Publisert 8.november 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Den Store

Den Store. Alexander den Store er nært tilknyttet Thessaloniki, og hedret med eget monument. Foto: Adam Carr

Fargerikt

Fargerikt. Thessaloniki er en fargerik by på flere måter. Her er det gamle jødiske kvarteret.

Hvit tårn

Hvit tårn. Det hvite tårn er et kjennemerke for byen, og bør oppleves. Foto: wikipedia.org

Med rundt 1,5 millioner mennesker er det en storby som har vokst frem ved havet i Hellas. Byen huser flere universiteter og er pulserende og ung, samtidig som den er historisk og gammel.

Byen ligger i Macedonia distriktet, som ikke må forvekslet med Balkan Macedonia, selv om man av politiske årsaker er redd for nettopp dette i Hellas, tenkningens vugge. Macedonia i Hellas lå nemlig under Macedonia på Balkan under Alexander den Stores tid, og greske politikere er redd for at Macedonia igjen skal gjøre krav på Macedonia.
Innviklet?
Ja.

Da er det enklere å bare la politikk være politikk, og nyte Thessalonikis virkelige gleder. For de er det mange av! Byen er spesielt kjent for sine mange shoppingmuligheter – designerklær og vanlige klær i et stort utvalg, et godt kjøkken og et livlig uteliv, men også for sine historiske monumenter.

Her ligger Dimitrioskirken som er skapt for Thessalonikis skystengel, St. Dimitrios. Det er også mulig å besøke krypten hvor han ble holdt fanget og drept. En annen severdighet som bør oppleves er festningsmuren som ble reist da Tyrkerne angrep,som i dag er et flott utkikkspunkt over byen.

Det er også en strand her som kan nytes, og samtidig er promenaden ved stranden et godt sted å ta pauser på en av de mange kafeene. Man bør også få med seg Aristotelesplassen, som er unik i seg selv, og samtidig er det et stort utvalg av matvarer som fisk, kjøtt og krydder til salgs her.

Transport

Thessaloniki flyplass ligger ikke langt unna selve byen, og derfra kan man enkelt komme seg videre med leiebil, taxi eller buss. Mange tilbyr reiser, enten fly eller hele pakker, til byen.

Overnatting

Hoteller, ferieleiligheter og vandrerhjem, blant annet. Mulighetene er mange. Standarden varierer, det samme gjør prisene. Mange reiseoperatører tilbyr temareiser hit, som kan være spennende.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører