Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Estland som reisemål

Det nordligste av de baltiske stater, Estland, har også tatt steget inn i det globale turistmarkedet. Et opplevelsesrikt land, med minner og historie som er vanskelig å overse. Et fattig land, men allikevel rikt på så mye.

Del Estland som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 4.april 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Estland Fakta om Estland

Offisielt navn: Republikken Estland

Hovedstad: Tallinn

Folketall: 1 342 409

Areal: 45 226 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Estiske kroon (EEK)

Valutakurs: 100 EEK = 49.93 NOK

Språk: Estisk

Retningsnummer: +372

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Arkitektur

Arkitektur. Estland, og spesielt hovedstaden Tallin, er et yndig sted for å nyte vakre bygninger som St. Catherines passagen. Foto: wikipedia.org

Forbilledlig

Forbilledlig. Estland er et vakkert land med flott natur og spennende opplevelser. Foto: wikipedia.org

Middelaldersk

Middelaldersk. Estland har en lang historie, og noe av dette kan oppleves gjennom landets mange middelalderske byggverk. Foto: Sabine Hack

Estland ligger nord i Europa og grenser mot Latvia og Russland - avskilt av Østersjøen fra Sverige og Finskebukta fra Finland – det er altså et nært reisemål, selv om det ikke alltid har vært slik.

For i mange år har Estland vært forbundet med mye annet enn turisme, og virket som et sted som var langt, langt vekke. Men etter at grensene har blitt mer åpne, ønskes man velkommen inn til å ta del i dets sjarmerende gleder, historiske historikk og latterlige, i norske øyne, priser.For Estland er et billig paradis for skandinaviske turister, og et velegnet sted å reise til med tomme kofferter for å komme hjem med fulle.

Det er en blanding av teatralsk arkitektur, spor av sovjet og med snev av middelaldersk storhet. For Estland var et viktig rike under middelalderen, og byr nå på mange severdigheter som fort og slott fra denne tiden.

Estland har vært både oppe og nede, og er på vei opp igjen.Økonomien er en av de som vokser raskest i verden, og landet er medlem i både NATO og Eu og anser seg selv som en del av Norden. Og klodens øyne er åpnet - reiseglade har skjønt hvor de kan få mye ut av lite.

Spa

Estland utpreger seg også som et unikt sted for behag og velvære gjennom tradisjonelle Spa bad, som har blitt oppusset og fornyet, for turisters nytelse. Man kommer ikke utenom, sies det, og det er godt mulig det er rett. For det ser unektelig innbydende ut å ta del i disse vanndampende gledene, samle krefter, før man igjen finner veien til gata og bruker dem opp.

Hovedstaden Tallin er et spennende, folkerikt og levende sted, hvor man enkelt blir invitert inn i menneskenes væremåte, og hvor man enkelt, og gledelig bruker store deler av reisebudsjettet, på en av de mange klesbutikkene. Men også mange av de andre byene, som Viljandi og Valga, i det relativt lille landet med rundt 1,5 millioner innbyggere er verdt å besøke.

Mat

Maten er også upåklagelig i Estland, og man kan velge mellom tradisjonsrike retter eller mer turistaktig mat. Uansett, er den god, og det er det viktigste!

Det er med andre ord et land som byr på mange muligheter - et sted man opplever frisinnet og med lyst til å utforske og utvikle seg.

Transport

På under to timer kan man befinne seg i dette baltiske landet, og for en billig penge! Det er mange flyselskaper og reiseoperatører som har skjønt potensialet dette landet har i turistmarkedet, og pøser ut rimelige billetter, så mulighetene for å bli Estland turist er store.

Overnatting

Mange hoteller i mange prisklasser og standarder. Noen med øst europeisk sterilt preg, andre med varme som inviterer til et behagelig og flott opphold også på rommet.Prisene varierer også, og det beste er å enten bestille full pakke (hotell og fly), eller bruke tid på å sjekke på forhånd.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK